Обири по време на погребение тормозят хората

5911
Обири по време на погребение тормозят хората

Нов начин на обири почва да се налага като мода в България. Той е свързан с погребения – крадците се ориентират по некролози, залепени на входове, кога опечалено семейство и роднини ще кажат последно сбогом на покойник и съответно няма да са си вкъщи.

„Некрологът значи, че в този блок, в този вход, по това време, няма да има никой. То си пише, фамилия еди коя си, четат и знаят, че тук няма никой. И около този апартамент също вероятността да няма никой е много голяма. Щото комшиите, те се познават, канят ги на погребението, те отиват”, обясни пред bTV схемата ключарят Добри Куцаров.

Върнаха откраднатата чудотворна икона на Светите братя Кирил и Методий

За радост на православните християни, чудотворната икона на Светите братя Кирил и Методий, открадната преди известно време от храм "Св....

Крадците подбирали блокове, където живеят предимно възрастни хора. Обикновено нападенията се извършвали от трима. Един пазел пред входа, докато двама претърсват жилищата. До полицията обаче жалба за подобно престъпление не е стигала.

„Такава конкретика на оперативната обстановка нямаме”, заяви Янко Янколов, началник сектор „Кражби” в СДВР.

Както и през миналата година тенденцията да се нападат жилища на ниските етажи, с оставени отворени балконски врати или прозорци, остава. Това лято обаче полицаите отчитат все повече кражби от офиси и търговски обекти.

„Процентът на разкриваемост е 10”, посочи Янколов с уточнението, че тези казуси са доста трудни. „Тези групи са доста затворени и много трудно допускат други хора така, че трудно може да се разбере от друг човек, какво точно са намислили да правят. Много рядко да имаме свидетел, очевидец”, добави той.

В повечето случаи на нападения, дори видеонаблюдението не помага, казват полицаите и съветват просто да не държим големи суми пари или ценности в къщи или в офиса.

Откраднаха 40 хил. лв. от възрастен мъж в Бургас

40 000 лева са откраднати от 68-годишен мъж в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Около 11.30 часа вчера в Първо Р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com