Опитва ли Спецсъдът нарочно да подлъже Иванчева и Петрова, за да ги върнат в затвора?*

4074
Опитва ли Спецсъдът нарочно да подлъже Иванчева и Петрова, за да ги върнат в затвора?*
Снимка: БГНЕС

Председателят на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев е казал на адвокатите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, че в 17:00 часа ще има заседание и трябва да отидат, но без да издаде писмено разрешение. Това съобщи бившият пиар на столичния район "Младост" и член на екипа на Десислава Иванчева Петър Кърджилов, като се позова на изявление на заместничката на Иванчева - Биляна Петрова в социалната мрежа Facebook.

Ето и пълното изявление:

Иванчева и Петрова твърдят: Има доказателства, че следовател е подхвърлил парите в колата ни

Криминалисти и профайлъри ни се обаждат и казват, че на видеото, направено при задържането ни, се вижда, че следователи са подхвърлили ...

Днес Георги Ушев, председател на Апелативния специализиран съд, е казал на адвокатите ни, че в 17:00 часа ще има заседание и трябва да отидем, НО БЕЗ ДА ИЗДАДЕ ПИСМЕНО РАЗРЕШЕНИЕ.

Едва ли г-н Ушев, който е съдия и ръководител на съда не знае, че за да напуснем домовете си трябва да имаме писмено разрешение (съдът и МВР работят с документи) и то да е изпратено и до 7 РПУ. Всичко друго би представлявало нарушаване на мярката "домашен арест" и е повод да бъдаем отново задържани и хвърлени в ареста. АСНС редовно греши - в понеделник имахме заседание, за да си оправят грешка от 8 май 2019 г. Но трябва ли НИЕ да плащаме за ТЕХНИТЕ умишлени или случайни ГРЕШКИ.”

Всички помним проверката, която председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов започна на 29 ноември 2018 г. поради противозаконните действия на прокуратурата и АСНС, целящи да оставят двете в ареста. На 18 октомври, 2018 г. първоинстанционният спецсъд със съдия Иво Хинов промени мярката за неотклонение в домашен арест, с отлагане една седмица, за да бъде разпитан и последния свидетел, служител на район "Младост", но Апелативният спецсъд отмени определението и остави кметовете на Младост в ареста. На 16 ноември първоинстанционният съд отново промени мярката в домашен арест, този път безусловно и без отлагане, но апелативният съд светкавично спря изпълнението.

Петко Дюлгеров остава под домашен арест

Бившият кмет на "Младост" и считан за посредник при предаването на подкупа от бизнесмена Александър Ваклин на отстраненият кмет Десисла...

Случаят с неиздаденото разрешение от днес не е първият такъв. Биляна Петрова е имала старо разрешение за конвоиране от времето, в което е била арестувана. На 8 май, 2019 г. е пусната под домашен арест заедно с Иванчева. На 14 май ѝ се налага да отиде на преглед при лекар.

С адвокатите ѝ пускат молба за промяна на разрешението, но съдия Иво Хинов излиза в отпуск. От съда от съда казат на адв. Радост Ганчева, че не ѝ трябва ново разрешение. Петрова се обажда в 7 РПУ, които ѝ обясняват, че това не е вярно и че те трябва да получат писмен документ от съда."

Днес Иванчева и Петрова, отказват да напуснат домовете си без писмено разрешение. Надяват се, че за 3 часа съдът ще може да напише разрешение и да го прати до 7 РПУ.

* В крайна сметка самият Кърджилов потвърди, че писмено разрешение е получено. В 17:00 ще бъде избран състав, който да гледа делото на втора инстанция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com