Осъдиха окончателно Лазар Колев на доживотен затвор

13642
Осъдиха окончателно Лазар Колев на доживотен затвор
Снимка: БГНЕС

Окончателна доживотна присъда без право на замяна e постановена за Лазар Колев. Той е подсъдим за смъртта на сестрите Христина и Росица Белнейски. Двете момичета бяха убити по особен жесток начин преди 8 години, информира БНР.

Късно начало на разследването и неколкократно движение на процеса между съдебните инстанции отложи финала му с години. С решението си от днес Върховният касационен съд потвърждава присъдата на Пловдивския апелативен съд - доживотен затвор без право на замяна, но я е променил в частта, че убийството не е било по особено мъчителен начин. Колев трябва и да плати на родителите на Христина и Росица Белнейски общо 400 хиляди лева.

Фани Белнейска: Дано всички си понесат заслуженото, не само Лазар Колев

Очаквам Лазар Колев да остане в затвора доживот без право на обжалване. Това заяви пред  предаването „На светло с Люба Кулез...

Майката на момичетата Фани Белнейска, която настояваше неизменно за именно такава тежка присъда, от година насам твърдеше, че обвиняемият не е единственият виновник. Според нея той е имал съучастници, каквито обаче разследващите така и не успяха да намерят.

Делото беше на вниманието на Върховният касационен съд за втори път. Съдебната сага срещу Лазар Колев трябваше да приключи през 2012 година с присъда на Върховния касационен съд, тогава обаче върховните съдии върнаха делото за смъртта на двете сестри на Пловдивския апелативен съд за ново разглеждане.

На 28 юни 2013 година съдът на втора инстанция произнесе най-тежката присъда за Колев "доживотен затвор без право на замяна". Той обжалва пред последната инстанция и на заседанието през януари дори представи на върховните съдии своята писмена защита, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com