Пиян тираджия блъсна полицейски автомобил след преследване

2762
Пиян тираджия блъсна полицейски автомобил след преследване
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Пиян шофьор на ТИР е блъснал полицейски автомобил след преследване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Преследването е организирано от автопатрули на Пловдив и Стара Загора.

С риск за живота си полицаи задържали 32-годишен мъж от Раднево, шофирал товарен автомобил след употреба на алкохол. За да избегне налагане на наказание, водачът е създал реална опасност за нараняване на униформените, блъснал е и една от полицейските коли.

Оставиха в ареста турския шофьор на ТИР, който се опита се да внесе 450 литра оцетен анхидрид

Окръжен съд Ямбол постанови мярка "задържане под стража“ на турски шофьор на ТИР, заловен на граниченпункт "Лесово" с прекурсор з...

Сигнал за това, че шофьор на ТИР не е спрял на подаден със стоп палка сигнал в района на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ бил подаден към дежурен пътен патрул час след полунощ днес. Малко по-късно товарният автомобил бил забелязан на територията на Пловдивска област.

Превозното средство често сменяло лентите за движение и създавало опасност за останалите участници в движението. С включени светлини и звуков сигнал, след кратко преследване, водачът на камиона спрял. Последвала проверка, а извършената проба с алкодрегер, показала, че 32-годишният мъж шофира след употреба на алкохол.

За да избегне последващите наказания, той рязко потеглил, създавайки реална опасност да нарани единия от проверяващите го полицаи. Униформените продължават преследването, в което се включват екипи и на Стара Загора. В района на Казанлък, възползвайки се от намалената скорост, те препречили пътя на ТИР-а и предприели действия за свалянето на шофьора от кабината.

Водачът обаче не се подчинил, потеглил рязко в обратна посока, удряйки една от полицейските коли. На около 200 м от мястото спрял, изскочил от камиона и побягнал през канавката.

Турски тираджия опита да прегази полицаи, рита ги при ареста

Шофьор на тежкотоварен автомобил е задържан, след оказано неподчинение и опит да блъсне полицай, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около...

Минути по-късно той бил задържан от преследващите го полицаи. Срещу него са образувани четири досъдебни производства. Работата по документиране на случая продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com