X
 
 

Подробности за изоставеното бебе на паркинг в Пловдив, 3 години затвор грозят майката на момченцето

2149 0
Подробности за изоставеното бебе на паркинг в Пловдив, 3 години затвор грозят майката на момченцето
Снимка: Actualno.com / МВР - Пловдив
Изоставеното в Пловдив бебе е намерено на паркинг на Централна гара, предназначен за служители на БДЖ. То е видяно от случаен минувач, който веднага спира автомобил, опитващ да паркира там. Благодарение на намесата му е предотвратен инцидент, при който момченцето  можело да бъде сгазено. Това обяви на официални пресконференция днес районният прокурор Чавдар Грошев.

Детето е било изоставено в близост до контейнери за отпадъци между автомобилите. Намерилите го се обаждат на 112 и след намесата на полицията, детето е откарано в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ "Свети Георги". То е било в добро общо здравословно състояние. Установен е, че то е родено на 28 декември миналата година.

Арестуваха майката на изоставеното бебе в Пловдив

Арестуваха майката на изоставеното 6-месечно бебе в Пловдив, информира bTV. Жената била на 26 години и се укривала в Старазагорска обл...

Вследствие на бързите действия на полицията за около ден и половина са разкрити и родителите на детето - жена на 26 и мъж на 28 години. "По думите на майката тя го е изоставила, защото семейството, в което живее, не е имало възможност да се грижи за него. Твърденията на бащата обаче са други. Според него, семейството е можело да се грижи за момченцето. Самият той не е припознал детето, защото по време на раждането му е бил в чужбина", съобщи Чавдар Грошев. Той уточни, че мъжът е от Пловдив, а жената от Обручище, област Стара Загора. И двамата са от ромски произход, като е установено, че жената има още едно, по-голямо дете, което също не е припознато.

Двамата родители са открити, след като вчера в Четвърто районно управление в Пловдив се явява гражданин, който е разпознал бебето от разпространените от МВР по медиите снимки. Благодарение на тези показания бащата е открит в Кричим. "При намирането му, той заявява, че от няколко дни не е виждал майката и бебето. Няколко дни преди това тя тръгва за Пловдив с детето и до момента, в който полицията не се свързва с него, той не знае какво се случва с майката и момченцето", заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков. По неговите показания е открита и майката. При задържането си, тя е заявила, че решението й не е било планирано и е спонтанно и според нея това е бил по-добрият вариант за бебето, което се казва Мехмед. Вероятно бащата ще бъде освободен, тъй като към момента няма доказателства за неговата вина. Жената обаче я грози 3 години затвор.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители