Повдигнаха обвинение на мъж, удушил жертвата си и напъхал тялото й в ракла

1158
Повдигнаха обвинение на мъж, удушил жертвата си и напъхал тялото й в ракла
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт, спрямо 43-годишен мъж за умишлено убийство. Той е обвинен в това, че преди около година в землището на Сопот, Пловдивско, умишлено е умъртвил 40-годишна жена. В документацията се посочва, че убийството е извършено с особена жестокост.

Убиецът и жертвата му се познавали още от 2001 г. Те служили заедно в Българска армия – във военно поделение в Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно мъжът отишъл да работи в друг град, като военен инструктор. Няколко години след това, той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в Сопот. През 2018 г. двамата отново възобновили контактите си, като се свързали чрез социалните мрежи, като помежду им имало само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на 40-годишната жена във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж.

Убийство в Русе, извършителят е задържан

Убийство e станало снощи около 23:00 часа в района на църквата „Св. Петка“ в Русе. Жертвата е 31-годишен мъж. Тази сутрин е...

В средата на ноември миналата година тя споделила на бившия си колега, че лекият й автомобил, марка „Фиат", е повреден. Мъжът предложил да й вземе колата, за да я прегледа и ако има възможност да я ремонтира, при което тя се съгласила. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателят се развалил и той вече не можел да се движи на собствен ход. Мъжът преценил, че колата е амортизирана и ремонтът ще струва по-скъпо отколкото себестойността й. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си не съобщил на собственичката. Така и направил.

На 22.11.18 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил малко над 300 лева. Седмица по-късно обвиняемият се свързал с жената и й заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Тя отишла в обитаваната от него едноетажна къща в землището на Сопот. Там убиецът съобщил на жертвата истината - че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани и затова я е предал в пункт за вторични суровини.

Заради случилото се двамата се скарали. По време на скандала обвиняемият нанесъл удар в областта на лицето на бившата си колежка и започнал да я души с ръце и да я притиска в областта на гръдния кош. Тогава жената изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, извършителят поставил тялото й в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата. Затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне.

Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на 40-годишната жена, вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия и от липсата на кислород в раклата. След деянието, убиецът напуснал къщата. Около 10 дни по-късно той е бил задържан от органите на МВР. При извършения оглед на местопроизшествието самият обвиняем е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на жената. По делото са изготвени множество експертизи. Разпитани са свидетели, иззети са и веществени доказателства и други. Срещу мъжа е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Спецчасти влязоха в село Орешник, издирват бивш легионер за убийство на фелдшер

Тополовградското село Орешник е блокирано от силите на реда заради убийство. Жертвата 72-годишният фелдшер. За тежкото престъпление пол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими