Психичноболен тормози хората в с. Вълчек, обича да пали слама

27803
Психичноболен тормози хората в с. Вълчек, обича да пали слама
Снимка: БГНЕС

Във видинското село Вълчек има един човек, който не е добре психически, каза за Радио “Фокус”- Видин Веселин Василев, кметски наместник на селото. Има сериозен проблем, но аз като кметски наместник не мога да го реша, трябва да се намеси прокуратурата или полицията, каза Василев.

„Това не е проблем от скоро. Още преди години разбрахме, че човекът има проблем с психиката. Сега отново се проявява. Често пъти хора от селото го виждат как запалва купчина слама на някое кръстовище. Последният случай е от тази нощ, когато е отварял електрически табла. Преди няколко дни го видях в селото, случайно се засякохме и той ми показа, че носи бензин, с който иска да запали нещо, незнайно къде.

Цацаров разпореди проверка на всички разрешителни за оръжия

Случаят в Лясковец, при който миналата седмица барикадирал се в дома си мъж уби полицай, провокира реакция и у главния прокурор Сотир Ц...

Според мен той изпада в психични кризи, защото още преди време, когато му помогнахме той отново имаше такъв проблем, но тогава беше чупил прозорци и врати, тогава отново имаше заплахи от негова страна, че ще запали селото”, обясни кметският наместник. Веселин Василев каза още: “Говорейки с хора от селото решихме да се обадим на д-р Калчев, който да дойде и с инжекция да го успокои, но това ще е временно спокойствие и няма да реши проблема”. По думите на кмета, мъжът е на възраст между 40 и 50 години. Живее сам. Преди години е живял с чичо си, който е сигнализирал и е търсел помощ.

Тогава и самият той не е бил толкова буен, но откакто чичото е починал няма кой да разговаря с него. Има сестра, която живее в Брусарци. „Последният път когато е идвала в селото беше миналата година, когато си взе удостоверение за наследници и си тръгна”, добави кметският наместник. Във Вълчек търсят полицията, ако може по някакъв начин да им помогне. По думите на кметския наместник, ако ситуацията с отварянето на електрическите табла продължи, населението на Вълчек изобщо няма да е спокойно.

Хората се притесняват да не започне да ги тормози. Често пъти Веселин Василев получава устни оплаквания от жителите на селото, но до момента няма написана и подадена жалба. По думите на кмета, повечето от тях се страхуват.

„Очаквам до края на днешния ден да разговарям с полицията и ако има някаква възможност да ни помогнат, защото хората започват да живеят в страх”, допълни Веселин Василев, кметски наместник на село Вълчек.

Майката на убиеца от Лясковец не го обвинява

Ако синът ми влезе в затвора, ще се обеся - аз 53 години все съм била с него. Това заяви в специално интервю за Нова телевизия майката...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com