Ракета против градушка подпали обитаема къща край Сливен

14446
Ракета против градушка подпали обитаема къща край Сливен
Снимка: БГНЕС

Плачевно куриозните случаи в страната ни, при които не знаеш как да реагираш, продължават с пълна сила.

Този път ракета против градушка удари къщата на Иванка и Георги Борисови подпалвайки покрива им и причинявайки сериозни щети в момент, в който започва да вали.

Днес в Сливен започна националният фестивал на детската книга

Националният фестивал на детската книга започна днес в Сливен, съобщи Радио " Фокус". Това е ХVІ-то поред издание на книжния форум и та...

"Беше по празниците, на 4 май. Обядвахме в лятната кухничка до къщата, когато се чу силен трясък! Докато се окопитим, комшиите почнаха да крещят: "Къщата ви гори! Къщата ви гори!", разказа Георги.

Излезли навън и видели на покрива и на плочата над входната врата на втория етаж на къщата огън. Съседите дошли на помощ и започнали да гасят пожара.

"В първия момент нямахме представа какво е уцелило дома ни! Ами ако беше се забило в прозореца? Щеше да подпали целия втори етаж, където държим покъщнината на три семейства - нашата и на децата!", разказа ядосаният стопанин на къщата, цитиран от Дарик.

Потрошени били керемиди по покрива, а хората се принудили да запушат голямата дупка, защото започнало да вали. Обадили се и на полигона за борба с градушките.
Дошъл техен представител, който признал, че ракетите им не били добри.

Не подценявайте планината ако решите да предприемете походи

Това предупреждение отправят към всички планински любители от Планинската спасителна служба при БЧК в Сливен. Всички туристи да следят...

"Вносни ли са, китайски ли - не знам. Ама мен какво ме интересува? Ако бяха уцелили жената, мен или друг човек? Можеше да стане голяма беля", разпалено коментира още Георги. Служителят от полигона поискал да му дадат парчетата от ракетата и хората му ги дали.

След това отишли да се оплачат в полицията.

"Там пък ни упрекнаха защо сме побързали да направим ремонт на покрива, как сме щели да докажем щетите, защо сме дали парчетата от ракетата... Търсихме прокурор, но нали бяха почивни дни, не намерихме. Как няма да сложа нови керемиди, като щяхме да се наводним в дъжда", разказва още човекът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com