X
 
 

Румяна Ченалова вече е в ареста

6811 6
Румяна Ченалова вече е в ареста
Снимка: БГНЕС
Скандалната съдийка Румяна Ченалова, която днес беше обявена за общодържавно издирване, е в ареста на Национална следствена служба на бул."Г. М. Димитров" в столицата, твърдят bTV, БТА и "Дневник". Информацията е, че съдийката е задържана за 72 часа. Засега обаче официално потвърждение от прокуратурата няма, но се очаква то да не закъснее твърде много.

Припомняме, че Ченалова е обвинена както за документно престъпление, така и за престъпление по служба. Тя беше отстранена дисциплинарно от ВСС за половин година.  Днес стана ясно, че съдийката не се е явила навреме в съда след определени дати за призовка. Като причина тя е посочила заболяване, но подписалите документите лекари са категорични, че това не би трябвало да ѝ попречи да се изправи пред правосъдието.

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване

Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, съобщиха от прокуратурата. Оказа се, че Ченалова не се е явила в качеството си на...

Ченалова нашумя след т.нар. случай "Белведере". Тогава френският посланик Ксавие Лапер Дьо Кабан я посочи като човекът в съдебната система, който е действал в посока да бъде откраднат бизнеса на французите в България. След това изявление Ченалова беше отстранена от поста си, а ВСС образува две дисциплинарни производства второто от които за "действие или бездействие, което неоправдано забавя производството; действие или бездействие, което накърнява престижа на съдебната власт; неизпълнение на други служебни задължения.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  до-2.Е ти явно не си награден и затова ревеш.
 • Коментарът беше изтрит/излишен 5 Коментарът беше изтрит/излишен преди 4 години Профил на трол?
  Ако я натикат там, където й е мястото, би било справедливо, но предвид гнилоча и смрадта, която се усилва с височините на постовете, никой няма да остане изненадан, ако(ако ли казах пардон \"когато\" е вярната дума) я пуснат на свобода. Или?
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Веднага ти казвам какво има..тиня..миришеща ужасно отровна тиня.разяждаща българия 70 години..
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Moже да иска да е в ареста за по-сигурно
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  А, защо си мислите, че Боко го наградиха днес?
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  това ако е връхчето на айсберга смятай в дълбините какво има