Ще влезе ли Чеци в затвора окончателно и за колко?

4179
Ще влезе ли Чеци в затвора окончателно и за колко?
Снимка: БГНЕС

Делото за убийството на Яна Кръстева в Борисова градина стигна до последната трета съдебна инстанция - Върховният касационен съд (ВКС). Днес, 16 декември, той трябва окончателно да реши съдбата на единствения подсъдим за убийството на младото момиче Николай Русинов, предаде БГНЕС.

Николай Русинов – Чеци отговаря пред съда за това, че на 09.07.2011 г. в „Борисова градина”, в съучастие с неустановени по делото лица, умишлено е умъртвил Яна Кръстева. Според обвинението убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Прокуратурата пак поиска доживотен затвор на Николай Русинов-Чеци

Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд (САС) да потвърди доживотната присъда Николай Русинов, по прякор Чеци, информира БНР. ...

Делото стигна до разглеждане от върховните магистрати и по протест на прокуратурата и след жалби на самия Русинов, на защитниците му и на родителите на Яна - Росица Кръстева и Явор Кръстев. Всички те са недоволни от решението на Софийския апелативен съд (САС). През лятото на тази година апелативните магистрати измениха присъдата на първата съдебна инстанция – Софийски градски съд (СГС), който осъди Русинов на доживотен затвор. САС обаче преценява, че Русинов трябва да излежава присъда от 19 години затвор.

Прокуратурата иска отмяна на решението и в частта, с която е заменено наказанието. Родителите на Яна искат да бъде наложено наказание доживотен затвор. Русинов иска оправдаването му, а при условията на евентуалност – за отменяване на съдебния акт и връщане на делото за ново разглеждане от първоинстанционния съд. Това е Софийски градски съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com