Светлозар Лазаров: Още през декември беше ясно къде е Петко Сертов

14266
Светлозар Лазаров: Още през декември беше ясно къде е Петко Сертов
Снимка: БГНЕС

Аз лично Петко Сертов не съм го чувал. Има си хора, които работеха по неговия случай. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Лице в лице”.

За нас случаят „Петко Сертов” беше ясен още през декември миналата година. Доколкото си спомням лично аз обясних къде е Петко Сертов. Впоследствие, когато беше ясно, че г-н Сертов е в Гърция, командировах висши служители на МВР и там беше изяснено къде е Петко Сертов. След това уведомих и главния прокурор, и премиера къде е г-н Сертов. Обсъдихме и вариант да прекратим издирването, но поради формални административни причини не го направихме – на територията на България, обясни Лазаров.

СДВР: Петко Сертов е във видимо добро състояние

Снощи след 01:30 е получена телеграма, от която става ясно, че на 12.01 на ГКПП-Кулата влиза лек автомобил, управляван от Тодор Сертов,...

Главният секретар на МВР потвърди, че Петко Сертов е дал обяснение защо е бил в Гърция и не се е обадил. Нямало е заплаха за живота му, нямало е сигнал за престъпление, подчерта Лазаров. И отрече да има данни срещу Сертов да е имало заплахи заради работата му като енергиен консултант или заради история покрай „Южен поток”. Ние сега няма да коментираме къде и кой в кой сайт се е присетил да напише, иронизира леко полицай номер едно на България. За нас е важно, че г-н Сертов е жив и здрав и се върна при семейството си, добави главният секретар на МВР и отказа да коментира каквито и да е версии, свързани с енергийни теми.

Лазаров заяви, че е приятно изненадан от взаимодействието си с премиера Бойко Борисов и че не се притеснява за поста си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com