Съдят агресивна рускиня, ударила шамар на пътен полицай у нас

1065
Съдят агресивна рускиня, ударила шамар на пътен полицай у нас
Снимка: iStock/Guliver

Прокуратурата в Сандански внесе обвинителен акт срещу 52-годишна жена, ударила полицай по време на автомобилна проверка.

Обвинението срещу жената с инициали Майра Ж. е за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Рускиня блъсна мъж в Бургас

65-годишен пешеходец е в тежко състояние, след като е блъснат от лек автомобил, управляван от рускиня, съобщи агенция „Фокус". И...

Обвиняемата е гражданка на Русия със статут на постоянно пребиваващ в България. Била и многократно санкционирана за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, включително и за шофиране без книжка, се разбира от съобщението на прокуратурата.

Според обвинението на 2 декември 2015 г. при проверка от патрул на КАТ жената, вместо да представи необходимите документи, проявила агресия и започнала да обижда полицаите на висок тон.

След като катаджиите я заплашили, че ще я задържат за възпрепятстване на проверката, нарушаване на обществения ред и обида на полицаи, обвиняемата представила задграничния си паспорт, като продължила да крещи. "В хода на нейното усмиряване тя изненадващо ударила с ръка автоконтрольора в областта на бузата и ухото, в резултат на което той изпитал силна болка и парене", пише в съобщението на прокуратурата.

След посещение в болницата на полицая била поставена работна диагноза "зачервяване на лицето/болезненост", а жената била задържана за 24 часа.

Млада жена се хвърли с детето си от 5-ия етаж на блок в Бургас

Руска гражданка на 33 години, пребиваваща временно в Бургас се хвърли заедно с детето си от 5-ия етаж на жилищна кооперация в града, съ...

В хода на разследването обвиняемата не се признава за виновна. Тезата й била, че тя е жертва на полицейски произвол и насилие.

Предстои насрочване на делото от съда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com