Съдът назначи гласова експертиза и отложи делото срещу Иванчева за юли

5861
Съдът назначи гласова експертиза и отложи делото срещу Иванчева за юли
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Процесът днес по знаковото дело срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева трябваше да започне с пледоариите, но не се случи така. Отложиха ги за 3 юли. Това сподели за Actualno com адвокат Николай Хаджигенов след края на заседанието.

„Спецсъдът допусна искане на Биляна Петрова за експертиза за отделни  извадки на едно единствено СРС, както и разпит (по искане на защитата на Петко Дюлгеров) на свидетел – очевидец на 19 март, за което той е осъден, че се случила някаква среща, а твърди че такава среща не се е случвала. Всичко останали искания бяха отхвърлени“, съобщи още адв. Хаджигенов.

Делото "Иванчева" навлезе в критична фаза

  Нямо кино се оказа заседанието на спецсъда по делото "Иванчева - Петрова" за наблюдаващите журналисти. Настанени в отделна ...

Помолен да поясни повече за назначената гласова експертиза, той уточни: „става въпрос за СРС, които днес ги слушахме в зала и не се чува нищо“ и коментира: „Вероятно бръмбарът е бил в солница или в захарница на масата, ако са били в кафене“. Той е категоричен, че там не се чува нищо, освен шум - някакви гласове, които са абсолютно нечленоразделни.

"Затова назначиха фонографска експертиза, която да изчисти ако е възможно записа и да установи дали това, което са отразили в протоколите, където са предимно многоточия, защото наистина нищо не се чува, има нещо общо с действителността“, поясни адвокатът.

„Това е абсолютно безсмислено правно действие, доколкото защитата от самото начало твърди, че СРС са незаконосъобразно събрани, но понякога е така“, коментира адв. Хаджигенов.

Той отбеляза, че искането за гласовата експертиза е отправено лично от Биляна Петрова. „То е прието в някаква част, по простата причина, че наистина нищо не се чува от записите“, добави адвокатът.

Иванчева пусна запис от съда - по неговото съдържание съди, че ще я върнат в затвора

Опасение, че ще бъде осъдена на база "усещания" и „разкази на свидетелски показания” изрази във Facebook бившата кметица на...

В първата част на днешното заседание, наблюдавано от настанени в друга зала журналисти чрез видеоконферентна връзка без звук, Петрова е поискала да се направи повторна експертиза на няколко СРС.

Заради техническия проблем, заседанието продължи в друга, достатъчно голяма зала, в присъствието на журналисти. За нея адв. Хаджигенов коментира, че е достатъчно голяма и дори при спазване на мерките за разстояние през метър и половина, може да събере 60 човека само на редовете за публиката. „В тази зала онзи ден се проведе заседание със 60 обвиняеми“, посочи той.

Отхвърлени са били и отправени днес искания от Иванчева за посещаване на ин витро-клиника и от Петрова да посети банка, стана известно още след заседанието.  "Петрова има запорирани пари, които иска да ползва и които съдът трайно не й позволява да ползва, извън минималните заплати, за които успяхме да пробием преди няколко заседания за издръжка, а те са вече две години и повече под домашен арест и не могат да работят", отбеляза адв. Хаджигенов.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com