Таксиметрови шофьори искат оставката на пловдивския кмет

18873
Таксиметрови шофьори искат оставката на пловдивския кмет
Снимка: бгнес

В 15 часа днес таксиметрови шофьори се събират пред зала "Чайка" в Пловдив, откъдето ще потеглят на протестно шествие из града, съобщи БГНЕС.

Колоната от таксита ще премине и през хотел "Империал", собственост на семейството на кмета Иван Тотев. Искането на протеста е оставката на кмета Тотев заради цялостната управленска политика, както и заради отношението на местната власт към проблемите на работещите в бранша.

Намерението на таксиметровите шофьори бе обявено днес на среща между тях, представители на общината и депутати от ГЕРБ, сред които Менда Стоянова и Стефан Дедев.

На 21 октомври запис от партийно събрание на ГЕРБ в Пловдив компрометира кмета Тотев. Общинският съвет на Пловдив умишлено гласува незаконосъобразно подготвени решения, за да бъдат те после върнати от областния управител Венцеслав Каймаканов и това да нажежи протестите срещу него, твърди кметът на града Иван Тотев пред активисти на ГЕРБ в аудиозапис, разпространен до местните медии. От записа става ясно, че в момента се подготвя за гласуване " брутално незаконно решение".

От записите става още ясно, че ГЕРБ започва подготовка на национално ниво на извънредни избори, а в Пловдив "с благословията на централното ръководство" вече текат преговори с всички десни лидери, но основно се залага на бившия председател на СДС и бивш кмет Спас Гърневски, сега председател на движение "Разум". Своеобразна илюстрация на тия намерения бе проведеният преди дни в Пловдив митинг, на който обаче поне на площада се обединиха единствено "Разум", Обединени земеделци и ГЕРБ. Всички останали десни партии, официално анонсирани като участници в митинга, не се явиха и опровергаха твърдението, че са имали намерение да участват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com