Теч от МВР за жертвите на Нотариуса: Замесен ли е вътрешният министър Калин Стоянов?

12515
Теч от МВР за жертвите на Нотариуса: Замесен ли е вътрешният министър Калин Стоянов?
Снимка: БГНЕС

Когато настоящият депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков е бил служебен министър на вътрешните работи, от МВР е имало теч на информация за жертвите на схемата на вече убития Мартин Божанов - Нотариуса. Рашков намекна в неделя пред Нова ТВ, че може би роля в това е имал и настоящият вътрешен министър Калин Стоянов, който тогава бе шеф на ГДБОП.

Бившата жена на Божанов сплашена пред ГДБОП

"Когато получих първите данни като служебен министър, идваха съдия (Владислава) Цариградска, Ивайла Бакалова, Николай Стайков от Антикорупционния фонд и много други, гръцките бизнесмени (заплашвани от Нотариуса - бел. ред.)", каза Рашков. Още: Шефката на СРП Зартова и адвокат на Нотариуса били любовници: Гръцки бизнесмен с шокиращи разкрития.

"Имаше едно семейство – съпругата е живяла с Божанов. Тя разкри сериозни факти, които бяха документирани от моите сътрудници", заяви Рашков, като разясни, че става дума за периода, в който е бил служебен министър на вътрешните работи.

Още: Тайни свидетели свързват Иван Гешев с приятелския кръг на Нотариуса

Снимка: БГНЕС

"Незабавно тези материали ги занесохме на ръка в ГДБОП, за да избегнем предварителното изтичане на информация към заинтересованите лица. Още вечерта се бяха обадили на бившата съпруга на Божанов да си затваря устата – т.е. има изтекла информация. Предполагам, че е изтекла в кабинета, където ставаха изслушванията. Когато бяха дошли Бакалова и Стайков, присъстваше и главният директор на ГДБОП, който сега е министър на вътрешните работи (Калин Стоянов)", заяви Бойко Рашков. Припомняме, че Стоянов бе свързан от политическото ръководство на "Продължаваме промяната" с ГЕРБ, като от ПП-ДБ казаха, че той не е техен министър.

"Впоследствие се наложи да проведа още една среща, задължих цялото политическо ръководство на МВР да присъства. Събра се доста богата информация за "SS клуб". На петата или на десетата минута, когато Бакалова си отиде, в едно от трите "кафеви" издания също излезе информация, че е била там. Има теч на информация както от кабинета на министъра – моите заместници, а впоследствие и от служители на ГДБОП, пред която служба е била причакана бившата съпруга на Божанов и е била заплашвана. Божанов я е заплашил пред ГДБОП. Аз съм убеден откъде е дошъл течът, но нека го спестим", каза Рашков.

Още: "Ивайла Бакалова и семейство Арабаджиеви са били жертва на Нотариуса": Минчев обяви част от списъка на клуба "SS" (ВИДЕО)

Той призна, че е провел интервю със Стоянов преди назначаването му за вътрешен министър, и е бил "против". "Няма общо с това. Има други съображения, не е редно да ги съобщавам", отказа да свърже двата случая настоящият депутат от ПП-ДБ.

Още: Рашков: Иван Гешев и "напористи политици" са били в клуба на Нотариуса

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com