Тотално мълчание по случаите със сина на Московски и бившия депутат Живко Мартинов

5076
Тотално мълчание по случаите със сина на Московски и бившия депутат Живко Мартинов
Снимка: Actualno.com

Два знакови случая, които станаха емблематични за България, продължават да тънат в пълна неяснота месеци след като привлякоха общественото внимание. Става въпрос за трагичната смърт на 4-годишния син на транспортния министър Ивайло Московски и за нашумелия с прякора "Суджука" бивш депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

Припомняме, че синът на транспортния министър загина при катастрофа с моторна шейна в Боровец преди почти 4 месеца. Разследването по случая продължава, но това реално е единствената официална информация. Публично не е ясно как е станала катастрофата - неофициалната информация е за сблъсък с дърво, пише в. "Сега".

Все още не е ясно чия е вината за инцидента със сина на Московски

Разследването се води от Националната следствена служба и нова информация към момента няма. Това заяви Нина Панчева, заместник-окръжен...

Дни след инцидента стана ясно, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в Националната следствена служба. "По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни", заявиха тогава обвинителите.

И сега нещата не изглеждат по-различно. Потърсени отново преди дни, от Софийската окръжна прокуратура и от националното следствие бяха все така лаконични. Те не отговориха нито дали вече има повдигнати обвинения, нито дали са открили експерти по шейни, нито дори докога е удължено разследването. От прокуратурата препратиха питанията към следствието, а оттам казаха, че няма да говорят без разрешението на наблюдаващия прокурор. Кой е той, не е ясно.

В подобна тайнственост е потънало и делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който миналото лято получи 6 обвинения. Това дело се води от специализираната прокуратура. Защо - не е ясно. Наблюдаващата прокурорка, която не разрешава името ѝ да бъде съобщено, не позволявала да се даде каквато и да е информация. В спецпрокуратурата обикновено се пращат делата срещу организираната престъпност.

Преди близо година прокуратурата повдигна 6 обвинения на Мартинов. Тя твърдеше, че заплашвал А. П. с арест, данъчни проверки и че ще му смачка фирмите. За да се спаси, бизнесменът трябвало да се раздели с "4 т суров суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе "Елена" и телешка пастърма", уж за премиера Борисов. Мартинов е обвинен и за втора принуда спрямо А. П. Третото му обвинение е за закана за убийство.

СГП повдигна обвинение на още едно лице по делото срещу Живко Мартинов

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Петър Малджиев за две престъпления: по чл.144, ал.3 във вр. с ал.1 от НК (зака...

Прокуратурата твърди още, че през 2014 г. бившият депутат направил опит да бъде осуетено наказателното преследване срещу човек, причинил смърт при катастрофа. Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че това е бивш зам.-министър. Бившият партиен активист от Добрич е обвинен и за това, че през 2015 г. със заплахи е принудил зам.-директора на МВР в Добрич и началника на РПУ-Балчик да извършат нередни действия по служба. Шестото престъпление е опит със заплахи да принуди директора на ВиК-Добрич да уволни конкретен служител, както и да спре назначения и уволнения в дружеството.

След Мартинов три обвинения получи и бившият шеф на МВР в Добрич Веселин Колев. Под отговорност бяха подведени и местната шефка на агенцията по безопасност на храните Розалина Брайкова, както и бизнесменът Петър Малджиев за заплаха на свидетели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com