Транспортна полиция става част от жандармерията

29063
Транспортна полиция става част от жандармерията
Снимка: БГНЕС

 

Транспортната полиция ще се влее в жандармерията и стратегическите железопътни възли вече ще се охраняват от жандармерията. Информацията  съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, предаде БГНЕС. Той взе участие церемония, при която огнеборци получиха 67 пожарни автомобила за борба с горските пожари.

„Трябва да се отбележи, че стратегическите обекти, които са от значение за националната сигурност, се охраняват от жандармерията. Имаме пет стратегически железопътни възела от значение за националната сигурност – София, Пловдив, Варна, Горна Оряховица и Русе. Поради тази причина се налага и преструктурирането с оглед оптимизирането на дейността”, обясни Лазаров, цитиран от "Фокус".

Битовата престъпност е намаляла откакто жандармерията патрулира в страната

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отчете значителен спад в престъпленията от началото на акцията срещу битовата престъпност, п...

Според него това преструктуриране ще доведе до повишаване на качеството и ефективността. Той увери, че при промяната няма да има съкращения.

"Ще работим в насока минимизиране рисковете от терористически атаки. Категорично няма да има освобождаване на служители, напротив – те ще минат съответното обучение”, добави главният секретар на МВР.

 

Жандармерията остава по селата

Жандармерията остава по селата, посочи пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, преда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com