Трима задържани за изрисуването на паметника на Димитър Благоев

19824
Трима задържани за изрисуването на паметника на Димитър Благоев
Снимка: БГНЕС

Трима души са задържани за 24 часа за шапката и коледния чувал на Дядо Мраз, единият от които подкрепян за депутат на последните парламентарни избори от ДСБ. Установява се дали те са боядисали паметника на Димитър Благоев, предаде БГНЕС.

Калоян Х. и още двама негови приятели са задържани за 24 часа, уточняват от ОДМВР-Благоевград. Триото е засечено от охранителните камери зад общината как пристига с автомобил, слиза от него с чувала и се отправя към паметника на Димитър Благоев.

Установява се дали те са авторите на превъплъщението на Димитър Благоев в Дядо Мраз. Калоян Х. бе втори в листата на ДСБ в Първи МИР-Благоевград на последните парламентарни избори. Междувременно по разпореждане на кмета на Благоевград работниците на "Биострой" възстановяват първоначалния вид на паметника.

Тази сутрин паметникът в Благоевград на основателя на социалистическо движение в България осъмна пребоядисан като Дядо Мраз. Куриозното е, че под носа на общинските власти и полицията, към 9 часа тази сутрин на Димитър Благоев е сложена коледна шапка, появи се и чувал с "подаръци". Червената шапка е свалена от местен репортер с пръчка. Чувалът, който бе оставен зад паметника, бе пълен със смачкани вестници и призив "оставка".

Към 10:30 полицаи започнаха да разпитват за свидетели на проявата. "Огорчен съм, но не вярвам това омаскаряване на иконата на нашия град да е дело на ГЕРБ-аджии, с тях заедно сме поднасяли цветя пред паметника", каза пред БГНЕС областният лидер на БСП Юлиян Гошев.

Междувременно полицията бе информирана за подготвени провокации на организирания за утре (26 декември) от "Ранобудните студенти" протест в Благоевград. Пред репортер на местен сайт, представил се онази вечер за протестиращ, студентка в НБУ-София казала, че кметът Камбитов ще им разреши утре протест пред общината. На него ще има хора, които ще започнат да чупят, за да се намеси полицията и да почне да ги бие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com