Вече седмица СДВР не "успява" да разпита свидетели на зверска катастрофа

6334
Вече седмица СДВР не "успява" да разпита свидетели на зверска катастрофа

На 26 април две жени спрели заради проблем със своя автомобил на Околовръстното шосе на София и извикали свои приятели на помощ. 25-годишният Мариан веднага пристигнал, отворил капака на автомобила и в този момент луксозен джип го помита, като по-късно той почива заради раните.

Близките на Мариан решават да дарят органите му и така спасяват няколко човешки живота. Дни след трагедията двете жени все още не са разпитани от полицията.

Пет жертви на катастрофи през денонощието

Пет души са загинали, а 17 са ранени в катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от пресцентъра на МВР. Един от ...

„Може би 10 секунди след като са повдигнали капака на колата, джипът ги връхлита, той удря автомобила зад тях, както и тяхната кола”, разказа в „Здравей, България” съпругът на Нели, една от двете жени, които са били в колата. Той предполага, че джипът се е движил с над 120 км/ч. Самият той по случайност се озовава на мястото на инцидента малко след случилото се. „Минах през заведението да си купя сандвич и видях, че някакъв човек да ми маха, в следващата секунда осъзнах, че това е жена ми, а до нея имаше тяло с кръв, беше страшно, момчето още дишаше”, разказа той.

Съпругът на Нели допълни, че в джипа-убиец имало двама млади мъже, които се били заключили вътре и не разговаряли с никого.

Друг млад мъж разказа, че същият джип - "Порше Кайен" е бил видян да "лети" по бул. "България" минути преди инцидента. ”При положение, че се кара с 40-50 км/ч, той минаваше, сякаш всички автомобили бяха спрели", разказа мъжът.

Работата на СДВР

Обвиниха няколко души, включително полицай, заради убит пешеходец

Обвинения срещу четирима души бяха повдигнати от Окръжна прокуратура – Пловдив. Те са свързани с катастрофа от 6 декември минала...

"Четири автомобила участват в пътно-транспортното произшествие. Има автомобил, управляван от турски гражданин, има автомобил, управляван от немски гражданин", съобщиха от СДВР. Това кратко описание показва как досега - вече 1-ви май, полицията ни все още дори не е снела свидетелските показания на основни участниици в инцидента.

Очаква се две жени да бъдат разпитани в началото на следващата седмица.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com