Версията на Бъчварова: Митьо Очите много го било страх от властта, затова тръгнал да стреля

15408
Версията на Бъчварова: Митьо Очите много го било страх от властта, затова тръгнал да стреля
Снимка: БГНЕС

По-важно е, че много бързо се установиха участниците в престрелката в Слънчев бряг. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова отговори на въпрос как толкова бързо полицията е разпространила снимки на заподозрени и дали МВР не е знаело предварително какви са тези хора.

Бъчварова уточни, че МВР си има база данни с криминално проявени и може да реагира бързо. Драстичен е случаят, това е голям проблем, но вижте какво става и по света, в Европа – има такава категория хора, които си мислят, че всичко им е позволено. Нашата работа е да предотвратим това и да ги санкционираме, подчерта вътрешният министър пред Нова телевизия. На въпрос защо тогава всички без един (бел. ред. – Тодор Славов) са освободени, Бъчварова отвърна, че се установява кой действително е виновен и кой не е.

Шефът на заведението, в което застреляха Очите: Не сме се карали за паркоместа

33-годишният Божидар Кузманов, в чийто ресторант "4You" в Слънчев бряг се разрази кървавата престрелка, при която беше убит 46-годишния...

Санкцията е краят – преди това се правят проверки, включително на бизнеса на заподозрените, обясни Бъчварова. Тя призна, че е имало информация, но не и достатъчно основание заподозрените за Слънчев бряг да бъдат задържани. Проверявало се и дали не е имало пропуски относно информацията и данните за опасните хора.

Вътрешният министър заяви и, че задържана преди известно време група в Бургас за изнудване и рекет не е съставена от хора, които са конкуренти на Димитър Желязков-Митьо Очите. Опитваме се да установим дали Очите има доходи извън легалния си бизнес (бел. ред. – таксиметрова компания и обществена пералня), добави Бъчварова. Ако не си в ситуация, трудно можеше да я предотвратиш, коментира вътрешният министър, визирайки знакови убийства като това на Емил Кюлев. Месец преди убийството премиерът Бойко Борисов напуска поста на главен секретар на МВР след конфликт с тогавашния вътрешен министър Румен Петков. В отговор Виктор Николаев заяви, че явно няма страх, че ще има санкция. Няма страх или има прекален страх, който го кара да реагира неадекватно, отвърна Бъчварова, визирайки Очите.

Полицейски чадъри или инсинуации

Защо хората, които говорят за продажба на наркотици при 18-то и 30-то СОУ в София не подадат сигнали, защити се Бъчварова на обвиненията, че полицията си мълчи за наркоразпространението. Вътрешният министър определи с думите „видяхме как се фабрикуват слухове, как се формират лъжи” изказването на о.з. генерал Атанас Атанасов от края на миналата седмица, когато той обвини ръководството на СДВР, че зависи от наркотрафика и конкретно Румяна Бъчварова, че бездейства, защото той ѝ е подал сигнал в качеството си на председател на Вътрешната комисия - „тежка, компроментираща информация”, за шефа на СДВР Младен Маринов. Бъчварова се съгласи да пази гърба на началника си, а Бойко Борисов задоволява интересите на определени силни икономически играчи в България и така балансира, визирайки главния секретар на МВР Георги Костов, който бил човек на Валентин Златев по думите му.

Митьо Очите вече е в съзнание

Критично остава състоянието на простреляния на 8 юни в Слънчев бряг Димитър Желязков - Митьо Очите. Опасността за живота му остава, но ...

Ще посъветвам премиера да заведе дело за клевета – който има доказателства, да ги даде. Атанасов ми представи лична клюка за живота на комисар Маринов, заяви Бъчварова. За нея Атанасов разпространява откровени лъжи, визирайки как бил казал, че тя и Бойко Борисов били „на софра с Валентин Златев” по време на престрелката в Слънчев бряг. Всеки може да каже всичко и да не носи отговорност за това, добави вътрешният министър. Казах му го в очите – уважението ми към него приключи, разочарованието ми е огромно, каза Бъчварова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com