ВСС няма да проверява специално разговорите на Янева с Ченалова

5207
ВСС няма да проверява специално разговорите на Янева с Ченалова
Снимка: БГНЕС

Специална комисия, която да разследва изтеклите телефонни записи на разговори между Владимира Янева, Румяна Ченалова и неизвестен мъж, няма да има. Това реши Висшия съдебен съвет (ВСС) на днешното си редовно заседание.

Интересен факт е, че в разговорите между Янева и Ченалова са намесени имената на двама членове на ВСС – Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия на съвета и Димитър Узунов, който е сочен от Янева за човека на Бойко Борисов в съдебната система.

Подозрение: Борисов лично е успокоявал Янева, че няма да влиза "за 400 години" в затвора

Заплахата на премиера Бойко Борисов за "400 години затвор", отправена от Брюксел към скандалния бивш председател на Софийския градски с...

Ясен Тодоров, който е председател на етичната комисия и вече започна проверка по записите, заяви "че не е редно да се прави извънредна комисия – има си комисия, която е определена да обсъжда това". Той каза още, че е "друг въпросът дали аз и Узунов ще си направим отвод или не". Това ще стане известно в понеделник, информира „Дневник“. За тогава е поканен на изслушване във ВСС и премиерът Бойко Борисов, но той спокойно може да не отиде, защото не е длъжен.

Според „Правен свят“ главният прокурор Сотир Цацаров е заявил, че ако ще се прави проверка, тя трябва да обхване „всички лица“, замесени в разговорите на Янева и Ченалова. А там личи това на Бойко Борисов. Проверка по същество обаче няма да има – ще има проверка откъде са изтекли записите, защото са незаконни, тъй като няма разрешение за СРС. Цацаров добави и, че Янева не е най-големият виновник за „Червеи“, макар да носи отговорност, но беше прекъснат от Калиен Калпакчиев с думите, че делото е висящо. Главният прокурор не се впечатли и добави, че ще си коментира каквото си иска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com