Задържаха трима софиянци, опитали да прекарат 19 имигранти от турската граница

2891
Задържаха трима софиянци, опитали да прекарат 19 имигранти от турската граница
Снимка: БГНЕС

Гранични полицаи задържаха трима мъже от София, опитали да прекарат 19 нелегални имигранти от границата с Турция, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция”.

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е извършил проверка на три леки автомобила „Опел“, „Рено“ и „БМВ“ със софийска регистрация. Колите са спрени на черен път в граничната зона близо до село Индже войвода, община Малко Търново. В тях граничните полицаи са установили 14 нелегални имигранти. Близо до пътя са открити още 5 нелегални имигранти от същата група. Всичките чужденци – 16 мъже, 2 жени и 15-годишно момче, са без документи за самоличност. Първоначално те заявили, че са сирийци, но в хода на разследването станало ясно, че сред тях има афганистанци и иракчани. Те са преминали държавната граница в района на 74 гранична пирамида.

ООН предупреди Унгария за новия ѝ закон за бежанците

Новият спешно приет унгарски закон за миграцията може да предизвика хаос, ако не се приложи по подходящ начин, предупреди Aгенцията на ...

Нелегалните имигранти са задържани, продължава установяването на самоличността им. Задържани са и шофьорите, които са от София. Граничните полицаи разкрили, че те са криминално проявени, многократно осъждани за взломни кражби. За случая е уведомена районната прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com