Запорираха имот на Росен Чолов

19920
Запорираха имот на Росен Чолов

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на стойност 521 000 лв. на Росен Чолов, съобщиха от комисията.

Името на бизнесмена стана популярно покрай участието на съпругата му, актрисата и манекенка Ирена Милянкова в телевизионен сериал. Проверката срещу Чолов е започната през януари 2013 г, след като той е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група за сводничество.

По искане на комисията Софийският градски съд е допуснал обезпечение на къща в Горна Баня на стойност 520 хил. лв., купена с кредит и наполовина изплатен, банкови сметки и дружествени дялове, притежавани от съпругата Ирена Милянкова.

Установеното от инспекторите на КОНПИ несъответствие между доходите на Чолов и разходите на 6-членното му семейство за последните 10 години е над 330 хил. лв. Сериозно перо в тези разходи са били честите пътувания извън страната.

Стойността на бъдещият иск срещу Чолов е 555 507 лв. Съдът е наложил обезпечение и на един автомобил, собственост на Диана Петрова, на която е повдигнато обвинение за участие в същата престъпна група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com