Курбан Саид и „Момичето от златния рог”

30141
Курбан Саид и „Момичето от златния рог”

Издателство Сиела представя на вашето внимание ново заглавие от историческата поредица CLIO „Момичето от златния рок” на Курбан Саид.

Момичето от Златния рог Роман за любов, изгнаничество и страст от загадъчния автор на международния бестселър Али и Нино.

Вечното Момиче на „френския лейтенант“

Издателство Сиела представя на вашето внимание книгата от поредица Популярна класика „Момичето на френския лейтенант” от Дж...

Годината е 1928-ма. Азиаде Анбари и баща й, членове на турския султански двор, стават заточеници в Берлин след краха на Османската империя. Преди години момичето е обещано за съпруга на турския принц. Попаднало в магията на Запада тя се влюбва и се омъжва за лекар от Виена. Но, когато среща отново принца - вече сценарист в Ню Йорк - тя се разкъсва между брака, който е сключила по своя воля и на който възлага големи надежди, и обещанието, дадено преди много години.

Курбан Саид е псевдоним на Лев Абрамович Нусимбаум (1905-1942). Авторът е роден в Киев, завършва гимназия в Баку, Азербайджан. По-късно семейството се премества в Грузия, живее за кратко в Турция и Франция, а през 1921 г. се установява в Германия. Завършва факултета по източни езици на Берлинския университет и се дипломира като специалист по турски и арабски. От 1926 г. започва да публикува статии в различни немскоезични издания. Умира в Позитано, Италия. Автор е на 16 книги, написани на немски език.

Цена 12,00 лв.

Един роман за "Първият ден на света. Империята I."

  Романът от шестстотин страници Империята е първа част от поредица за великата империя и описва епичната война между Османската ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com