През май ще се появи новият роман на Дан Браун

13515
През май ще се появи новият роман на Дан Браун

На 14 май трябва да се излезе новият роман на Дан Браун. Според запознати той ще носи заглавието "Ад" (Inferno), съобщи БГНЕС. Естествено, в центъра на шеметните събития, описани в книгата, ще бъде професорът от Харвард Робърт Лангдън. Романът ще излезе на пазара седмица преди друго дългоочаквано заглавие - "И планините отговориха" на Халед Хсейни

Лангдън вече се изяви като главен герой в "Шифърът на Леонардо", "Шестото клеймо" и "Изгубеният символ". Браун казва, че е изучавал Дантевия "Ад" като студент, но не толкова задълбочено, колкото при сегашните си проучвания във Флоренция. Едва напоследък авторът на бестселъри осъзнал колко голямо е влиянието на творчеството на Данте върху съвременния свят.

Без да дава никакви детайли за повествованието, Браун обещава на читателите новият му роман да ги поведе във впечатляващо приключение в едно мистериозно царство, в лабиринт от загадки, символи и много повече от няколко тайни проходи на антични сгради. Напълно възможно е писателят за пореден път да предизвика противоречия, както направи с "Шифърът на Леонардо". Романът възмути Римокатолическата църква с твърдението, че Исус и Мария Магдалена са имали деца, чиито наследници са живи и в наши дни. Но това не му попречи (вероятно му и помогна) да бъде продаден в тираж от над 80 млн. копия от 2003 г. насам. Романът е преведен на 44 езика.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com