10 начина как да станем с 10 години по-млади

5647
10 начина как да станем с 10 години по-млади
Снимка: iStock/Guliver

Облекло, прическа, сексуални навици и дори любимата ви поза за сън - всичко това може да ни „добави“ пет до десет години или може да ни помогне да изглеждаме по-млади. Подбрахме няколко прости трика, които ще ви помогнат незабавно да се „помладите“ – с пет или дори десет години!

Смени очилата

Експерти от университета в Джаксънвил проведоха проучване, което потвърди: средно възприемаме хората с очила по-стари, отколкото са в действителност. Но ако не можете без очила очила по никакъв начин, едно просто правило е избора на рамка: колкото по-кръгли са очилата, толкова повече години „качват“ на своите собственици. Обратно, рамките с котешки очи ви помагат да изглеждате по-млади. Изберете рамка с повдигнати ъгли - и изглеждайте по-млади!

Избирайте сутиена си внимателно

Ако носите сутиени, важно е да изберете правилния размер и форма: добре прилепналият  сутиен е не само по-удобен, но също така ви помага да изглеждате по-стройни - и по-млади!

Вижте позата си

Това като цяло е универсален съвет: във всяка ситуация запазете позата си! Лошата стойка не само ни кара да изглеждаме по-стари, но също така може да причини главоболие, болки във врата и дори проблеми с дихателната система. Така че изправете гърба си и изправете раменете си!

Спортувайте

Вярвате или не, спортът всъщност забавя стареенето на клетките, твърдят авторите на изследване. Изследователите заключават, че хората, които редовно спортуват, в резултат на това имат по-дълги теломери - тяхното скъсяване става постепенно през целия ни живот и е пряко свързано с развитието на различни заболявания, свързани с възрастта. Нещо повече, редовните упражнения могат дори да обърнат процеса на стареене на кожата – особено ако се извършват в млада възраст.

10 храни, които подмладяват!

Наспи се

Постоянната липса на сън е опасна не само за вашето здраве (според множество проучвания липсата на сън увеличава риска от развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система, както и рак), но и за външния вид. Липсата на сън изсушава кожата, нарушава тена, провокира появата на кожни раздразнения, обриви, а също и тъмни торбички под очите - и всичко това не ни прави точно по-млади.

Спете по гръб

Важно е не само колко спите, но и в каква поза го правите. И експерти в различни области на здравето стигат до едно и също заключение: най-здравословният сън е спането по гръб. Именно тази поза помага за намаляване на подуването на лицето, намаляване на броя на фините бръчки, а също така помага на тялото да се отпусне, подобрявайки клетъчния метаболизъм.

Пийте повече течности

Липсата на влага изсушава кожата и води до образуване на ранни бръчки - така че пийте вода! Не забравяйте за чая и кафето, но и чистата вода трябва да присъства в ежедневната ви диета - поне четири чаши на ден.

Кои са най-успешните процедури за подмладяване

Предпази се от слънцето

Слънцезащитният крем е задължителен, ако сте сериозни за вашето здраве - и красота. Редовната употреба на козметични продукти с UV защита може не само да предотврати ранното стареене на кожата, но и да предпази от хиперпигментация, да подобри структурата на кожата и да предотврати акнето.

Погрижете се за зъбите си

Важно е редовно да посещавате зъболекаря, да отстранявате увреждането на зъбите навреме и да извършвате превантивно почистване. Но ако сериозно искате да изглеждате по-млади, не забравяйте за избелването: с възрастта зъбният емайл избледнява, появява се жълт оттенък, който подсъзнателно възприемаме като признак на стареене. За щастие, безопасните избелващи технологии могат да ви помогнат да се справите с него.

Правете секс

Сексът поне веднъж седмично не само удължава живота, но също така помага да изглеждате с около седем години по-млади, до това заключение стигнаха изследователи от Кралската болница в Единбург (Шотландия). Сексът помага в борбата със стреса и също така повишава общото щастие и удовлетворение от живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com