Кои са най-успешните процедури за подмладяване

8205
Кои са най-успешните процедури за подмладяване
Снимка: silviarita / Pixabay

Стареенето на кожата е неизбежен процес, който засяга всички нас. То се влияе от много фактори, както вътрешни, така и външни. С възрастта кожата става по-малко хидратирана, по-тънка, по-отпусната и податлива на бръчки. Кожните влакна се разтягат и увреждат, а производството им намалява поради намаляващата активност на фибробластите.

В процеса на стареене броят на кръвоносните съдове в кожата намалява, което я прави по-малко подхранена и наситена с кислород. Най-честият симптом на напредналата възраст е побеляването на кожата и загубата на блясък. 

Има много начини за борба със симптомите на стареене на кожата. В статията по-долу ще ви представя няколко процедури, за да поддържате кожата млада, без да се намесвате в естествените черти на лицето.

4 сока, които подмладяват кожата

В стремежа си да се сдобият с перфектната кожа много жени инвестират в скъпи козметични продукти, които обещават да направят лицето им ...

1. Ботулинов токсин. 

Колкото и да ви е чудно, този токсин се превърна в най-търсеното подмладяващо вещество. Съвременната естетична медицина все повече го използва. Бързо, лесно лечение за "изглаждане" на бръчките. Най-често се използва за намаляване на "лъвски бръчки", хоризонтални линии на челото, бръчки около очите и под очите. Даден на слепоочието, дава ефект на повдигнати вежди, а на кръговия мускул на окото - увеличава го чрез повдигане на горния клепач. Ботулиновият токсин се използва и при лечение на хиперхидроза и при лечение на бруксизъм (прекомерно скърцане със зъби по време на сън).

2. Аблативен CO2 фракционен лазер. 

Най-добрият лазер за цялостна стимулация на кожата. Действа, като контролира увреждането на клетките и загрява кожата, за да засили процеса на нейното възстановяване. Лазерът "пробива" кожата, оставяйки здрави фрагменти, което ускорява процеса на регенерация. Резултатът от лечението е много силно стимулиране на производството на колаген, което прави кожата стегната, опъната, по-еластична и удебелена. Допълнителен ефект е ексфолирането на епидермиса, т.е. аблация, която дава ефект на силно освежаване на кожата. Лечението изисква едноседмично възстановяване. Аблативният CO2 фракционен лазер се използва за подмладяване на кожата, изглаждане на бръчки и намаляване на белезите и порите.

Подмладяваща маска по японска рецепта

Знаете ли, че само с една маска, можете да свалите 15 години от лицето си? Японците са пословични със своя добре поддържан външен вид и...

3. Хиалуронова киселина.

Един от най-често използваните препарати в естетичната медицина. Той дължи славата си на своята гъвкавост, безопасност и ефективност. Ефектът от прилагането му е много бърз. Най-често се използва за моделиране на устни, запълване на бразди и бръчки, волюметрия (възстановяване на загубения обем на тъканите) и овлажняване на кожата при мезотерапията. Произвежда се от бактерии Streptococcus equi, генетично модифицирани по такъв начин, че произвеждат препарат, който е биосъвместим с хиалуроновата киселина, намираща се в човешкото тяло и отговаря за овлажняването на кожата.

4. L-полимлечна киселина. 

L-полимлечната киселина е стимулант. Ефектът от увеличаване на обема на тъканите е резултат от стимулиране на производството на собствен колаген, а не от инжектирането на самия препарат. Използването на l-полимлечна киселина дава по-естествени и дълготрайни резултати в сравнение например с хиалуроновата киселина. L-полимлечната киселина се произвежда изкуствено, но има същата структура като тази в тялото ни. Дава много добри резултати при процедури, подобряващи състоянието на кожата и контура на лицето. Възстановява и компенсира загубата на мастна и костна тъкан, а също така подобрява състоянието на кожата, като я стяга и удебелява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com