10 правила, които ще помогнат за оправяне на отношенията

2061
10 правила, които ще помогнат за оправяне на отношенията
Снимка: Pexels

Недоволство и неразбиране могат да възникнат във всяка, дори най-силната връзка. Но това изобщо не означава, че любовта е свършила и раздялата е неизбежна. Освен това, съвместното решаване на проблеми може допълнително да укрепи връзката.

Ето как да се научите да изграждате взаимоотношения:

Истинско ли е щастието във връзката между хора с голяма възрастова разлика

Едно от най-честите притеснения, които сякаш са по-типични за представителките на нежния пол, е свързано с разликата във възрастта с те...

Не прехвърляйте отговорността върху партньора си - това означава не само да признаете вината си, но и да сте готови да коригирате ситуацията, която се е развила по ваша вина. И ако и двамата са виновни, тогава е важно да не спорим кой е виновен, а да решим проблема заедно.

Не пренебрегвайте проблема - сключването на мир след конфликта, няма да премахнете ситуацията, довела до него. И рано или късно конфликтът ще се повтори. Намерете начин да изкорените основната причина за ситуацията, без да чакате следващия път.

Научете се да прощавате - не използвайте недоволството като начин за отмъщение или лост срещу вашия партньор. Недоволството не коригира характера или лошите навици. Не манипулирайте чувствата на партньора си и ако сте обидени, тогава сбогом.

Признайте вината си - прекрачете гордостта и искрено поискайте прошка, дори ако ви се струва, че жестът не е оценен.

Приемете критиката трезво – чуйте какво казва партньора ви. Ако ви се струва, че сте прав, това не означава, че това наистина е така. Научете се да заемате мястото на другия човек и се опитайте да отвлечете вниманието от вашето „аз“.

Изводите, които трябва да си направиш след 1-годишна връзка

На пръв поглед една година е много малко време за една връзка, но и достатъчно за осъзнаване на някои неща. Тя може да мине бързо или п...

Не свиквайте с доброто - бързо се свиква със заслугите и най-вече се забелязват недостатъците. По-често си спомняйте онези качества, заради които сте се влюбили и сте започнали да уважавате партньора си, и помагайте да коригира недостатъците.

Не крийте отношението си - говорете за своите страхове, съмнения, какво не харесвате и искате да поправите. Замълчавайки истинското си отношение, вие само ще изострите проблема.

Укрепвайте отношенията - развийте способността да се изслушвате, да намирате компромиси, да се поддавате и да проявявате загриженост за партньора си. Прекрачете егоизма си, опитайте се да разберете и съпреживейте.

Връзките не са само сексуално удоволствие - сексът е само една от формите на любовната връзка, освен това има много други прояви на любов.

Знайте как да откажете - не угаждайте на абсурдните изисквания или капризи на партньора си, не подхранвайте чуждите недостатъци със съгласие . Като се съгласите на нещо, което е неприятно за вас, ще загубите любовта и уважението на партньора си.

Партньорът иска почивка: Какво да направиш

Със сигурно не е приятно да чуете от партньора, че иска почивка от вас и от връзката ви. Несъмнено за това има причина, но вероятно не ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com