10 правила за живот на най-скромния милионер в историята

2644
10 правила за живот на най-скромния милионер в историята
Снимка: iStock

Ейми Елизабет стана световноизвестна благодарение на желанието си да пести пари буквално за всичко. Историята на американката е впечатляваща: приемайки да се откаже от излишествата и подобренията, тя успява да спечели милиони долари. Как го е направила? Ейми не скрива формулата си за успех и написа книга, а ние я прочетохме за вас и подчертахме най-важното.

Сега Ейми Елизабет има около 5,3 милиона долара в банковата си сметка. Но някога американката е била на нула. Пътят ѝ не започва лесно: на 15-годишна възраст момичето е на улицата - изхвърлено е от къщата от майка си, която злоупотребява с алкохола. Но Ейми не се объркала и почти веднага започнала да работи.

"Можех да умра от болест, да вляза в затвора или да се пристрастя към наркотиците. Трудно ми беше да завърша гимназия. Въпреки това на 38-годишна възраст се пенсионирах и станах мултимилионер. Започнах първия си бизнес, когато бях на 20 години. Оттогава имам още четири проекта, един от които е да отдавам имоти под наем." - пише Елизабет в книгата си "Бедността е гадна! Как да стана самостоятелен милионер".

Жената нарича главната си тайна умението да спестява. Всеки месец тя си позволява да похарчи определена сума - нито повече, нито по-малко. Ако Ейми почувства, че не се вмества в бюджета, тя веднага включва режим на максимална икономия.

Например тя не си купува нови дрехи, а пазарува само в магазини за втора употреба. Използва стари гъби за миене на съдове, реже храната с един нож, който избърсва с влажна кърпа, не включва електрически уреди и пести вода.

"Никога не държа нагревателя си за вода включен. Отнема ми 22 минути да загрея вода и да си взема душ, затова го включвам всяка сутрин, когато се събудя", споделя бизнесдамата.

Ако се съмнявате, че Елизабет е готова да направи всичко, за да спести пари, следният факт със сигурност ще ви убеди. За да не харчи излишни пари за храна, американката купува най-евтината... храна за котки.

"Купувам храна за котки с пилешко месо или риба тон. Тя струва стотинки, а на вкус не е по-лоша от консервираната храна за хора", признава жената.

Да не се лъжем, формулата за успеха на Ейми не се състои само в спестяването на пари. Голяма роля играят правилната нагласа и специалният подход към бизнеса. Съставихме списък с най-полезните цитати, които открихме в книгата "Ейми Елизабет".

Няколко признака, че вашата връзка ще има успех

10 правила за живот на най-скромната милионерка от САЩ

1. "Животът се състои от победители и хленчещи. А хленчещ е просто друга дума за губещ. Как определяте един неудачник? Губещият е човек, който подхожда към живота с негативна нагласа, човек, който предпочита да се оплаква, вместо да предприеме стъпки за подобряване на положението си."

2. "Научих 5 ценни урока от неуспешните си опити да навляза в света на бизнеса. Първо, пазете се от бизнес партньори без пари - те не само ще ви измамят финансово, но и никога няма да поемат отговорност. Второ, за първи път се опитайте да избегнете платформите за търговия. Няма да знаете предварително колко бавно или бързо ще се развива бизнесът ви, а и никой не отменя наема. Трето, никога не губете увереност в себе си. Четвърто, занимавайте се само с бизнес, който генерира остатъчен доход. Пето, изберете бизнес, в който можете да наемете човек, който да ви замести."

3. "Упоритостта винаги се отплаща. Вярвам, че постоянството и непоколебимата вяра в себе си са двете най-важни качества, които можете да притежавате като победител."

4. "Рано осъзнах, че животът не е справедлив. Това е един от най-добрите уроци, които някога съм получавал. Когато приемеш, че понякога животът е несправедлив, ще спреш да приемаш много неща лично."

5. "Във всеки бизнес започвам с въпроса. Наистина ли се интересувам от този бизнес? Ако отговорът е "да", задавам още няколко въпроса. Как мога да печеля пари от този бизнес? Какви ще бъдат разходите? Какъв доход мога да очаквам да получа? Какви са началните разходи? Най-добре е те да са ниски. Друга стъпка е да проведете мозъчна атака. Избройте всички неща, които ви радват в живота - от хобита и забавни дейности до обикновени ежедневни глупости. А след това се опитайте да измислите как да превърнете тези интереси в печеливш бизнес."

6. "Когато богатството ви започне да нараства, опитайте се да не попадате в капана. Прогонете мислите, че ще станете незабавно богати и ще можете да си купите всичко, което пожелаете: луксозна кола, огромна къща или супермодерен круиз по света. От време на време си позволявайте малки награди - в живота трябва да има и забавление! Но устоявайте на големите изкушения."

7. "Не харчете всяка спечелена стотинка - това е директен път към бедността, ако възникне дори най-малкият финансов проблем. Вместо това живейте в рамките на възможностите си, така че да спестявате повече, отколкото харчите. Когато бях наистина беден, се опитвах да живея с половината от това, което печелех. Така винаги имах предпазна възглавница и спестяванията ми постоянно нарастваха."

8. "Никога не затваряйте вратата за нови възможности, но и не се отказвайте от заслужената почивка. Правя само това, което не пречи на щастието ми. Обичам да работя със собствено темпо, да не бързам и да се занимавам с неща, които ме интересуват. От време на време се завивам в котешка прегръдка и подремвам по средата на деня - и това е толкова прекрасно."

9. "Имам много проста рецепта за финансов успех. Тя е да създадете богатство, като развивате бизнеса си с услуги и си купите имот под наем. Докато правите това, е важно да поддържате месечните си разходи ниски."

10. "Двата основни ключа към успеха в бизнеса са "ще" и "мога". Никога не се отказвайте."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com