2 прости метода, с които да предотвратите запотяването на прозорците в спалнята

8090
2 прости метода, с които да предотвратите запотяването на прозорците в спалнята
Снимка: iStock/Guliver

През зимните месеци кондензът започва да се появява все по-често. Много хора могат да забележат, че сутрин прозорецът на спалнята им се сгъстява с влага. В някои случаи това може да е единствената стая в цялата къща, която сутрин е покрита с конденз. Най-често това е прозорецът на спалнята ви. Причината за това е комбинацията от студения въздух навън и спящите вътре хора. През нощта влагата от дъха ви ще се събере върху студената повърхност на прозореца. Същият принцип е и когато дишате върху прозореца. Това може да бъде още по-лошо, ако оставите вратата на спалнята си затворена, което означава, че излишната влага няма откъде да се измъкне. Ето 2 прости метода за намаляване на количеството конденз, което се събира по прозорците ви:

3 метода за сигурно премахване на мухъла от дома

Ограничете запотяването, като отворите прозореца или си вземете изсушител. Отварянето на прозореца ще означава, че влажният въздух може да излезе извън стаята, докато изсушителят работи, като вкарва топли въздушни потоци в намотките си чрез вентилатор. Топлият въздух се свива, докато се подава през охлаждащите намотки на машината, а в изсушителя остава конденз. Изсушителите могат да бъдат разход, но се предлагат в различни ценови категории. Можете да закупите и изсушители за еднократна употреба. Те могат да се поставят в близост до засегнатите зони в дома и да се изхвърлят, след като се напълнят. Ако около стъклата на прозорците ви има вентилационни отвори, добре е да отворите и тях. Тези отвори са предимно в горната или долната част на прозореца и когато са отворени позволяват пасивна вентилация и спират кондензацията.

Как да се справите със запотените прозорци през зимата

ЗАЩО КОНДЕНЗАЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ВРЕДНА ЗА ВАШИЯ ДОМ? 

Въпреки че кондензацията сама по себе си не е проблем, ако не се третира, тя може да доведе до появата на влага и да осигури идеална среда за развитие на мухъл. Когато мухълът се натрупа, той може да застраши здравето ви, както и да повреди стените на дома ви. Трябва да знаете, че вдишването или докосването на спори на плесени може да предизвика алергична реакция, като кихане, хрема, зачервени очи и кожен обрив. Плесените могат да предизвикат и астматични пристъпи. Бебетата и децата, възрастните хора, хората със съществуващи кожни или дихателни проблеми, или хората с отслабена имунна система могат да бъдат по-чувствителни към излагане на плесени.

Тези растения предотвратяват появата на мухъл. Започнете да ги отглеждате у дома!

Мухълът вирее във влажна и мокра среда, поради което често се среща в помещения като кухнята или банята. Ако имате мухъл или влага, е важно да разберете защо в дома ви има излишна влага. Когато знаете каква е причината за влагата, можете да се уверите, че домът ви има нужда от ремонт, или да предприемете мерки за ограничаване на влагата във въздуха. Може да се наложи да потърсите професионалист, който да отстрани мухъла, но ако той е в малко количество, може да успеете да го отстраните сами. Ако забележите мухъл в дома си, има начини да го третирате, но ако основната причина не бъде отстранена, вероятно спорите ще продължат да се развиват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com