4 неща, които ще ви направят по-зрели във връзката

1566
4 неща, които ще ви направят по-зрели във връзката
Снимка: iStock/Guliver

Зрелостта е от съществено значение за взаимоотношенията, както и за други аспекти на живота, разбира се. Зрелостта в допълнение към любовта и интимността, е ключов компонент във взаимоотношенията. Двойките, които са достатъчно зрели, могат да преодолеят трудностите и проблемите, които пречат на идеалите на връзката им. Способността на човек наистина да се посвети на една връзка за цял живот и да разбере, че ангажираността води до отказ от всички други възможности за партньорство, зависи от нивото на неговата зрялост. Това всъщност установява степента на надеждност и сигурност, които съществуват в една връзка. Като цяло зрялото поведение може да подпомогне едно удовлетворено и здраво партньорство.

Ето четири стратегии, които ще ви помогнат да станете по-зрели във вашите взаимоотношения.

1. Откажете да бъдете егоисти.

Трябва да забравите егоизма, ако искате връзката ви да издържи. Изключително важно е да се съобразявате с чувствата на партньора си. Ако сте свикнали да давате приоритет на себе си, този път опитайте да промените това. Попитайте първо партньора си, преди да попитате себе си какво искате да ядете за обяд. Това ще предаде на партньора ви, че наистина се интересувате от него и сте му посветени.

4-те признака на безперспективната връзка

2. Признайте, че хората имат недостатъци.

Никоя връзка не е перфектна. Никой обаче не е безупречен, така че това е приемливо. Всяка здрава връзка изисква да се ориентирате в недостатъците на любимия човек и да се научите да ги приемате, като същевременно запазвате собствените си граници. Има вероятност да не се разбирате с партньора си, ако не признавате и не приемате проблемните му области през трудните моменти. Изключително важно е никога да не се отказвате и да приемате половинката си такъв, какъвто е, с недостатъците и всичко останало.

3. Приемайте грешките и се извинявайте.

Независимо от факта, че не се смятате за виновни, поемането на отговорност за действията ви и поднасянето на извинения са още един признак на зрялост. Признайте грешките си и действията ви ще отразяват това. Говоренето за самоусъвършенстване и ученето от грешките е добро начало, но трябва и да приложите думите си на практика. За да се поучим от грешките си в миналото, е необходима голяма смелост, но също така и голямо разбиране, за да признаем, че не винаги сме прави.

16 признака за здрава връзка

4. Покажете отдаденост и посветеност

Вие вземате решението да обичате и да бъдете постоянно верни на партньора си. Спазвайте думата си, винаги, когато обещаете нещо на своя спътник. Това ще демонстрира нивото ви на ангажираност към връзката ви. Като издържите през трудните моменти и покажете на партньора си непоколебима любов, можете да решите да работите за развитието и поддържането на смислена, взаимно удовлетворяваща се и дълготрайна връзка.

За да има успешна връзка, която да издържи дълго време, човек трябва да е доста зрял, а зрелостта никога не е била нещо, което може да се придобие за една нощ. Ако влизате с желанието и намерението да бъдете по-зрели  в новата връзка, това ще ви помогне да постигнете повече спокойствие и осъзнато общуване в тази връзка. А това ще ви дари с повече хармония и щастие, като ще попречи на безсмислените драми и страхове да ви владеят.

И най-важното – старайте се да се връщате към любовта си към този човек, когато точно тези страхове и драми се надигнат във вас. Това ще бъде едно много силно доказателсвто, че сте узряли в своите взаимоотнощения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com