4-те растения, които подобряват нашият сън

1351
4-те растения, които подобряват нашият сън
Снимка: Thinkstock

Знаем, че растенията имат много ползи и благотворно влияние за дома. Някои от тях привличат късмет и положителна енергия и имат различна символика. Те освен че са много красиви, могат да спомогнат за подобряване на здравето и поддържане на качествен сън. Има някои открояващи се растения, които ще подобрят нашия сън. Ето и кои са те:

Жасмин

Това красиво и нежно цвете е едно от най-добрите, които спомагат за нашата релаксация. Неговият приятен аромат се извлича като етерично масло за релаксация. Освен това, той е доказано полезен при тревожност и стрес, проблеми със съня и др. Тъй като не е особено капризен, всеки може да се справи с отглеждането му. Поставете го до прозореца в спалнята и поливайте редовно. 

7 цветя, които може да сложите в тъмните ъгли на стаята

Сансевиерия

Може би растението ви е по-познато с другите му наименования - змийско растение или пък “езика на тъщата”. То е считано за едно от най-добрите цветя, които пречистват въздуха. Благодарения на кислорода, който отделя през нощта, ние си осигуряваме свеж въздух и следователно - по-добър и здравословен сън. За сансевиерията се знае и че елиминира някои вредни вещества от въздуха като ксилол, толуен, трихлоретилен, бензен и формалдехид. 

Валериана

На всеки ни е познато със своите успокояващи свойства. Това растение може да повлияе на съня ни и да го подобри. Среща се с розови или бели цветове, има сладък и приятен аромат и е използван в доста медикаменти за успокоение. Самото вдишване на аромата от цветето валериана довежда до моментален успокоителен ефект. Ако страдате от безсъние или сте прекалено натоварени в последно време, няколко листенца валериана, добавени във вечерната ви вана, ще спомогнат за облекчаване на състоянието ви, или е добра алтернатива да постоите близо до цветето за известно време. За да расте цветето, са му необходими около 6 часа слънчева светлина дневно, което значи, че трябва да бъде позиционирано близо до прозорец или тераса.

Тези цветя нямат проблеми да виреят в северните стаи

Лавандула

Лавандулата също е едно известно на всички ни растение, чийто аромат има успокояващо действие. Ефектите му са доказани и то спомага за балансиране на сърдечната честота, нивата на кръвното налягане и на стреса, които са основните фактори при проблемите със съня. Нарежда се сред най-предпочитаните средства за подобряване качеството на съня. Лавандулата вирее на слънчеви и топли места, като не се изисква обилно поливане. Поставете саксията си с лавандула близо до прозорец или на терасата в спалнята си, за да усещате нейния релаксиращ ефект. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com