7 цветя, които може да сложите в тъмните ъгли на стаята

14847
7 цветя, които може да сложите в тъмните ъгли на стаята
Снимка: 12019 / Pixabay

Тъмните ъгли на стаята могат да бъдат чудесно място и среда за различни цветя. Вижте с кои от тях можете да освежите тази част от дома си и да подобрите атмосферата.

Бамбук

Той се смята за носител на щастието. Не се нуждае от специални грижи. Достатъчно е да сложите няколко стръка във ваза и да я завъртате от време на време към светлината. Най-хубавото обаче е, че той може да вирее навсякъде. Дори да го сложите в тъмните ъгли на стаята си, това няма да му попречи.

Бромелия

Бромелията е едно от най-честите избори за тъмни стаи. Най-хубавото е, че тя дори може да вирее под флуоресцентна лампа. Важно е въздухът да бъде влажен и не много студен. Тази среда се открива в банята и поради тази причина цветето е най-предпочитано за това помещение. Хубаво е да изберете вида Aechmea, защо то най-дълго стои цъфнал.

Калатея

Ако сте се чудили дали има цвете, което буквално бяга от светлината, то запознайте се с Калатеа. Директното слънце уврежда листата на растението и то губи своя блясък. Подходящо е за тъмните ъгли на хола или антрето. Единствено трябва да пръскате често листата, тъй като те не обичат сухия въздух.

Мента

Тя е едно от растенията, които изискват малко светлина и леко влажна почва. Подправката се отглежда лесно в саксия, като това я прави подходяща за някой ъгъл на кухнята. Ползвайте свежите листа, за да ароматизирате дома, да си направите чай или пък да придадете ухаен аромат на десерт с шоколад.

Сансевиера

Сансевиера е известна още както „индийски меч“ или „език на свекървата“. Препоръчва се за начинаещи градинари. Отглежда се много лесно и е подходящо и за тъмните ъгълчета на стаята. Освен това, през нощта има способността да преработва въглеродния диоксид в кислород. Затова се препоръчва за пречистване на въздуха у дома, като внимавайте само да не прекалите с поливането.

Цвете паяк

Растението се характеризира с дълги листа, които се спускат до пода и приличат на пипала на паяк. Все пак, цветето е елегантно и прекрасно допълнение към всеки тъмен ъгъл на дома. Отглежда се лесно и дори ще ви прости, ако случайно забравите да го полеете. Не обича пряката слънчева светлина, така че му запазете тъмния ъгъл само за него.

Филодендрон

Филодендрон е цвете с красиви листа във формата на сърце, което също можете да използвате за някой тъмен ъгъл. Идеално е за висящи кошници, а ако пензирате, то ще се разлиства още. Полива се само, когато почвата е суха на пипане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com