5 неща, които е хубаво да знаете преди да отидете във Велинград

11874
5 неща, които е хубаво да знаете преди да отидете във Велинград
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако се намирате в онзи мечтан за всеки момент, в който се чудите коя е перфектната дестинация за вас и вашите близки, посетете сайта на Travo.bg, за да се запознаете с най-зашеметяващите оферти, от които съвсем спокойно можете да се възползвате. Чувствайте се свободни да избирате от голямото разнообразие налични ваканции.

Дали заради размера на бюджета ви, или заради родолюбието, което живее у вас, изберете дестинацията ви да се намира в България, то не се отчайвайте – има предложение и за вас. Става въпрос за невероятния Велинград.

ТОП причини да посетите Велинград

Кое е онова, обаче, което може наистина да ви подбутне към това да изберете вдъхновяващия малък град? Заповядайте няколко причини, които не само ще ви замислят, а най-вероятно напълно ще ви убедят да почивате в „СПА столицата на Балканите“!

Причина #1: Чашата

Какво да се прави? Невероятно е чувството, когато човек познава в детайли мястото, на което се намира, дори и то да не е неговото родно.

Велинград е малко градче, но не е ли в това магията?! И като говорим за вълшебства, то какво повече му трябва на човек – да стискаме здраво ръката на половинката си, да се разхождаме в абсолютния център на Велинград и да зърнем фонтана, който има форма на чаша.

Ако добавим и щипка звезди, приятен мирис на топло време, планина и някое късно кафе, правещо се някъде из центъра, то вече сте омагьосани. Добре дошли на почивка във Велинград!

Причина #2: Клептуза – основен символ на китното градче

Става въпрос за един от най-известните символите на града, към който сте се насочили. Дори и вече да не оправдава славата си на "един от най-красивите карстови извори", все пак мястото си остава също толкова чаровно.

За да се засили мистериозността около него, може да се каже, че е напълно подходящо за първа целувка между двама влюбени. Ако търсите летни забавления във летен Велинград, то може да обиколите с водни колелета в района.

Причина #3: Боров парк и Вельова баня

Двата топ парка на Велинград – „Боров парк“ и „Вельова баня“. Не се притеснявайте, тук не става въпрос за конкуренция, а за допълване между двете места.

Подходящи са не само за разходка и отдих в ранния следобед със сладолед в ръка. Напълно ще се впишат в деня ви и вечер, когато сред боровите дръвчета усетите дъха на смолата, като един своеобразен портал, пренасящ ви в горското измерение.

Причина #4: Минерални плажове

Не, тук не става дума за цаца, бира и картофи – неща, характерни за един класически плаж. Въпреки това, мястото е от графата „Гордости“ за хората от града.

Макар и да е доста застроено с частни минерални басейни, градът е запазил и своите обществени постройки, които ще можете да използвате ако бюджетът ви не позволява разхищения.

Може да посетите тези местенца по всяко време, когато пожелаете. Топлата минерална вода дава възможност да се отпуснеш в горещата ѝ прегръдка въпреки минусовите температури.

Причина #5: Места за СПА процедури

СПА центрове и санаториуми – да си дойдем на думата. В началото се спомена, че прозвището "СПА столицата на Балканите" не е случайно. Още от миналото хората с хронични здравословни проблеми са посещавали центрове за водолечение в града и това е помагало за тяхното лечение.

Днес посетителите могат да се възползват от минералната акватонична вода не само за медицински, но и за козметични цели и постигане на тотален релакс.

Ако все още не сте се убедили, че магичния Велинград не е вашето място, то дано достъпните ценови оферти в Travo.bg наклонят везните в това да посетите невероятното градче, намиращо се в котловините на Родопите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com