5 признака, че една жена не се грижи за себе си

4809
5 признака, че една жена не се грижи за себе си
Снимка: iStock

Всяка жена се стреми да изглежда представително в рамките на своите възможности и представи за красота. Много дамите не пестят пари, като правят значителни инвестиции във външния си вид. Важно е обаче да не забравяме за малките неща, които могат да обезсилят всички радикални усилия.

Перфектна коса

Първото правило, което всяка жена трябва да запомни като аксиома и да го изпълнява стриктно: косата винаги трябва да е чиста. Колкото и стилна да е прическата и костюмът, мръсната коса може да зачеркне и най-изтънчения образ. Известна доза небрежност внасят и косата, която е израснала в корените, и раздвоените краища.

Ако искате да експериментирате с цвета на косата и да опитате коренно различен имидж (например от изгаряща брюнетка да се пребоядисате в блондинка или обратното), имайте предвид, че ще имате много грижи. В края на краищата ще трябва доста често да подравнявате израсналите корени.

Ако краищата на косата ви са раздвоени, не ви мързи да ги подстригвате поне със сантиметър от време на време. Това няма да се отрази радикално на формата на прическата ви, но ще запази косата ви спретната.

5 детайла от женската визия, които издават небрежност

Здрава кожа

Не всички жени, дори и най-младите, могат да се похвалят с перфектна кожа. Между другото, здравата и сияйна кожа на лицето е тенденция. За щастие днес има много приложения на медицинска козметика, която, ако се прилага правилно, може успешно да се справи с проблемната кожа (ако обривите не са проява на някакво вътрешно заболяване).

Не пренебрегвайте и домашните средства за грижа за кожата: правете маски, редовно използвайте кремове, които отговарят на типа кожа.

Освен това сега има изобилие от декоративна козметика, която може да прикрие несъвършенствата на кожата. Използвайте ги само компетентно. Небрежно и неестествено изглеждащо лице с дебел слой фон дьо тен, а дори и с лошо съчетан цвят. Тук е необходимо да се спазва мярката.

Разваляне на външния вид от небрежен и застоял грим: смачкана спирала, размазан крем за фон дьо тен, "завити" сенки, прекалено плътен руж, размазано или излизащо извън контура на устните червило. Всичко това трябва да се наблюдава и коригира навреме.

Не забравяйте за веждите, които служат като своеобразна украса на лицето. Модата при веждите се променя не много по-рядко от модата при роклите.

Между другото, експертите по красота твърдят, че веждите са най-важното нещо на лицето. Защото те определят изражението му. Ако не искате да приличате на вечно плачещия Пиеро или коварния Мефистофел, обърнете сериозно внимание на формата на веждите си!

Холивудска усмивка

Дори да сте с перфектен грим и прическа, тъмните, неравни зъби ще подкопаят усилията ви. Усмивката с жълти зъби със сигурност ще размие впечатлението за най-привлекателния ви външен вид. Дълго време можете да не разберете причините за неуспеха си с противоположния пол или нелоялността към работодателя, защото не всеки събеседник се осмелява да ви каже за това. Отстраняването на тези недостатъци може да стане без проблеми.

Например можете да избелите зъбите си както при зъболекаря, така и в домашни условия с помощта на избелващи пасти. Но зъбният камък ще трябва да бъде отстранен от специалист. За да запазите по-бялата си усмивка възможно най-дълго, трябва да миете зъбите си правилно (докато ги усетите напълно гладки, когато ги "пробвате" с език) и веднъж годишно да правите профилактичното им почистване.

Кои са елементите на перфектната дамска визия

Добре поддържани ръце

Ръцете на жената са нейното второ "лице", така че изискват специално внимание. Отпуснатата кожа и неподдържаните нокти са смъртна присъда за всеки външен вид.

За да не попаднете под този "разстрел", е достатъчно да правите поне веднъж седмично за ръцете топли вани с различни пълнители, постоянно да използвате кремове (защитни, овлажняващи, подхранващи) и задължително да носите ръкавици за всяка домакинска работа, особено при миене на съдове.

Добре известен факт е, че ръцете на жената издават възрастта ѝ повече, отколкото лицето ѝ. При сегашното ниво на развитие на козметологията лицето може да бъде подмладено с помощта на всякакви козметични трикове, които не могат да се направят с ръцете. И ако на възрастовите промени е трудно да се устои, то свеж маникюр и добре поддържана кожа на ръцете - това е минимумът, който всяка жена трябва да спазва.

Свеж дъх и аромат на чистота

Ароматът, излъчван от една жена, е важна част от нейния имидж, която може да я направи господарка на мъжките сърца. Това обаче работи само ако ароматът е приятен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com