5 признака, че ще живеете по-дълго от много от връстниците си

3037
5 признака, че ще живеете по-дълго от много от връстниците си
Снимка: Pexels

Погрижете се за тялото и ума си и ще се присъедините към редиците на столетниците. Имате само един живот, така че го направете по-добър и по-дълъг.

Независимо дали искате да го знаете или не, всички ние се интересуваме еднакво от едно: защо някои хора живеят по-дълго от други.

Не забравяйте, че науката не е в състояние да определи точно кой ще живее и колко дълго. Дълголетието се влияе от много фактори, но всеки може да работи върху качествата, изброени по-долу.

Ето 5 знака, че може да живеете по-дълго от връстниците си:

1. Организирани сте, обичате да планирате и поддържате бюджет.

Изследванията показват, че организираните, дисциплинирани, последователни и трудолюбиви индивиди са склонни да живеят по-дълго от другите хора. Факт е, че те са по-здрави, по-рядко рискуват и по-често посещават лекаря по график.

Хората с тези качества са по-малко склонни да пушат и да пият твърде много алкохол. Освен това те имат стабилна работа и силен брак, което също намалява стреса и здравословните проблеми.

Ако искате свободен живот, тогава се отървете от тези 6 навика

Свободата е основната цел в живота на всеки човек. Разбира се, ако попитате, мнозина ще кажат, че искат само щастие. Но ако се вгледате...

Предполага се, че такива хора живеят средно с 4 години по-дълго от своите неорганизирани връстници.

2. Имате нормален индекс на телесна маса

Наднорменото тегло може да съкрати живота ви, така че необичайният индекс на телесна маса (ИТМ) означава, че ще живеете по-малко. Здравословното ниво на този показател, напротив, може да показва високи шансове за надживяване на повече затлъстели връстници.

3. Изглеждате по-млади от възрастта си.

Докато изучавали феномена на близнаците, учените успели да идентифицират друг признак на дълголетие. Близнаците били наблюдавани в продължение на 12 години. В края на проучването се стигнало до заключението, че по-младоликия близнак живее по-дълго.

5 тайни, за да преодолеете съмненията и да живеете пълноценно живота си

Всички искаме да живеем живота си по-добре и по-пълноценно. Как обаче да го направим? В тази статия разкриваме петте тайни за това как ...

Как да поддържаме младежки вид

Пазете се. Цигарите и алкохолът карат хората да изглеждат по-възрастни, доказвайки, че причиняват непоправима вреда върху здравето.

4. Водите активен социален живот

Активен социален живот не означава, че в него трябва да има много хора. Силните взаимоотношения, дори с няколко души, са чудесни за вашето здраве.

Редовното социално взаимодействие допринася не само за дълголетието, но и за доброто здраве. Проучванията показват, че хората, които предпочитат самотата, са склонни към по-чести здравословни проблеми: заседнал начин на живот, затлъстяване, хипертония и тромбоза.

Трите зодиакални‌ ‌знака,‌ ‌чиито‌ ‌живот‌ ‌се‌ ‌е подобри‌л ‌след‌ ‌12‌ ‌април‌ ‌тази година

12 април е била повратна дата за три от зодиакалните знаци. Нека видим кои са те:  Овен  Като се има предвид, че в момента...

Правете планове с хората, които обичате. Не чакайте да ви се обадят някъде. Излезте от скривалището си и им кажете, че бихте искали да прекарвате време заедно.

Ако нямате познати, с които бихте могли да се срещнете, потърсете приятели на друго място. Присъединете се към клуб или започнете да прекарвате време, където ви е интересно. По този начин можете да намерите приятели с подобни възгледи.

5. Излъчвате позитивност

Положителните индивиди изпитват по-малко стрес в ежедневието и живеят по-дълго от всеки негативен човек. Когато животът стане по-малко стресиращ, кръвното налягане и сърдечната честота се нормализират. И тези показатели са критични за дълъг и здравословен живот.

Най-важното е да останете позитивно настроени към стареенето си. Общоприето е, че положителното отношение към стареенето и живота като цяло ви позволява да живеете с 15% по-дълго, отколкото живее негативният човек. Това ви дава добър шанс да отпразнувате 85-ия си рожден ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com