5 съвета за тези, които искат да се събудят по-рано и да не се уморяват през деня

2242
5 съвета за тези, които искат да се събудят по-рано и да не се уморяват през деня
Снимка: iStock

На много хора им е непосилно да стават рано сутрин и да останат активни през целия ден. Съветите на експерти в ще научат как да го направите.

Винаги лягайте в леглото по едно и също време

Най-вероятно трудностите ви при събуждане се дължат главно на факта, че нямате изграден график за сън. Вашето тяло не може просто да се приспособи към вашия ритъм и хаос. Тялото приветства предсказуемостта и обича, когато вие и аз правим нещо по график. Например, много е добре, когато човек спи по едно и също време.

Не яжте твърде късно

Правилната диета също ще ви съдейства за подобряване качеството на съня ви. Просто не яжте нищо 2 или дори 3 часа преди заспиване. Когато спим, стомахът и органите също трябва да почиват. Когато сме пренаситени с храна, ни е по-трудно да заспим.

Как начина на спане се отразява на здравето ни?

Използвайте правилото за светлината

Светлината трябва да се изключи не когато си легнете, а няколко часа преди лягане. По-точно, трябва постепенно да намалявате количеството светлина, така че през лятото започнете да дърпате завесите в късния следобед, а през зимата, час преди лягане, започнете да изключвате ярките светлини, превключвайки на нощни светлини.

Когато има по-малко светлина, мелатонинът започва да се произвежда активно - вещество в тялото ни, което сякаш му казва, че е време да се „изключи“ за сън.

Избягвайте кафето и енергийните напитки

Те са страхотно ободряващи, но това е неблагодарна енергия, защото задължително трябва да я изразходите. Грубо казано, кафето и енергийните напитки дават сила, но след това искат да се върне двойно повече. В резултат се чувстваме уморени, пием отново кафе и така отново и отново. В резултат на това, до края на деня сме изстискани като лимон. Ако стартирате сутринта си с плодове и чиста питейна вода, тогава денят ви ще бъде много по-продуктивен. Ще станете по-активни, но увеличаването на силата ще бъде по-меко и след като ефектът от плодовете и водата приключи, енергията ви ще бъдете такава, както и преди.

Разпределете нещата правилно

За да не се изморявате много до края на деня, винаги натоварвайте първата му половина. Започнете всяка сутрин с приятни неща и когато стигнете до работа, не забравяйте да започнете да правите нещо просто, след което бавно, но постепенно увеличавайте натоварването. След около пет часа от началото на работа започнете бавно да намалявате активността, преминавайки към по-прости неща. Това ще ви даде сили в края на деня, защото няма да бързате, защото вече сте направили всички най-важни и трудни неща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com