5-те най-популярни инструмента у нас

12581
5-те най-популярни инструмента у нас
Снимка: Pixabay

Дори и ако сме скарани с всеки вид ремонтна дейност и бързаме да позвъним на майстор даже и за най-малката дреболия, винаги има един момент, в който трябва да се справим сами. Това се случва на всеки човек и именно за такива случаи е много добре да бъдем подготвени с необходимите инструменти.

Факт е, че ако сме с, така да се каже, “две леви ръце”, ние няма как да знаем кое и кога ще ни потрябва, но за сметка на това, бихме могли да почерпим опит от други хора и да се възползваме от техните натрупани впечатления. На следващите редове ние от TeМax.bg ще ви предложим възможността да прочетете какво казва опитът на хората и кое им е най-необходимо в ежедневната практика.

Кои са 5-те най-популярни инструмента всъщност

Макар че доста инструменти се радват на широка популярност и присъстват в почти всеки дом, малко проучване сред потребители показва кои са онези 5, които са с най-голямо разпространение сред домакинствата. Нека видим на следващите редове за какво иде реч и има ли някакви изненади.

1. Бормашина

Използването на бормашина в една къща не се налага постоянно, което ни кара понякога да забравим за нея. В същото време, обаче, тя се включва към почти всеки, дори и най-малкия козметичен ремонт, за който можем да се сетим. Независимо дали искате да поставите картина, да монтирате малка закачалка или пък да поставите огледало на ново място на стената, ползването на бормашина почти винаги е едно от необходимите неща.

2. Винтоверт

Съвременната алтернатива на отвертката е модерният винтоверт, който намира наистина много широко приложение в съвременния начин на живот. Всеки пък, в който трябва да се сглоби мебел или да се поправи или почисти домакински уред, малкият винтоверт намира огромно приложение, спестявайки неимоверно много време и усилия.

3. Клещи

Дом без клещи не е дом, защото тяхното приложение е изключително многостранно. Това е може би най-често ползваният инструмент в един средностатистически български дом. Винаги се налага да се използва за нещо - или за да се затегне някоя дреболия, или за да се измъкне нещо, или нещо да се завинти.

4. Гаечен ключ

Сред най-често срещаните повреди у дома, това са проблемите, които възникват с кранчетата на чешмата. Обикновено, повечето от нас си извършват тези дребни ремонти сами и това е много хубаво. Логично, гаечният ключ е задължителен, тъй като без него не може да се направи почти нищо. Ето защо той попада сред най-често използваните джаджи от всеки един домашен майстор.

5. Ъглошлайф

Колкото и странно да звучи, ъглошлайфите са един от най-често използваните инструменти у нас. Причината е доста елементарна и се обяснява с това, че в народопсихологията на българина е дълбоко вкоренено да ремонтира дома си сам и да майстори по свое усмотрение. Самият ъглошлайф намира много широко приложение и трудно може да се започне ремонт без този уред да е под ръка. С негова помощ могат да се режат дъски, паркет, ламинат, да се майсторят шкафчета и какво ли още не.

Няма как да включим всичко

Съвсем естествено, няма как да включим абсолютно всички джаджи, които са ни необходими в ежедневието и тук споменаваме само най-необходимото, което почти сигурно в един или друг момент ще ви влезе в употреба.

Дори и да нямате много опит, все пак можете да се опитате някой път сами да се справите с дребните ремонти и ще видите, че не е толкова сложно. А ако имате тези 5 инструмента, тогава почти сигурно ще сте добре подготвени за всякакви предизвикателства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно