6 храни, които ще ви помогнат да намалите мазнините на корема

2936
6 храни, които ще ви помогнат да намалите мазнините на корема
Снимка: iStock

Ако чуете, че най-новата "фитнес закуска" ще ви помогне да се отървете от мазнините в определена част на тялото, бъдете нащрек - това е маркетингов трик. Първо, доказано е, че мазнините напускат тялото равномерно, и ако губите гънки в областта на талията, най-вероятно излишните килограми ще изчезнат и от бедрата. Второ, в природата не съществува "вълшебен" продукт, чиято изключителна употреба ще ви накара да отслабнете. Тялото ни има много сложна физиология и анатомия и се нуждае от цялостно, питателно и разнообразно хранене. И ако говорим за здравословно отслабване, то индивидуалният подход с подходяща за вас диета е много важен.

Въпреки че в природата не съществува "вълшебно хапче", което мигновено да стопи мазнините по страните ви и да ви осигури мечтаната коремна преса, това не означава, че "всичко е сложно". Всъщност има решение - групи храни, чието включване в диетата всъщност ще направи процеса на отслабване по-ефективен. Ето кои са те: 

Сол и вода

Това е основата и всичко наше. Винаги трябва да помните за баланса между водата и солта - без него тялото няма да има правилна лимфообращение, необходимия тонус и добър метаболизъм, което е просто необходимо за здравословното отслабване. Забравете за общоприетата норма - всеки човек има своя собствена. Минималната е 30 мл на 1 кг текущо тегло. Що се отнася до солта, ¼ чаена лъжичка е необходимата дневна норма. Изберете розова, хималайска, морска или океанска и в никакъв случай не изключвайте солта от диетата си.

5 храни, които са истински враговете на всяка диета

Канела

... и други подправки - например карамфил, джинджифил, куркума, дори сушени билки. Те са антиоксиданти и освобождават организма от вредните за здравето свободни радикали, премахват токсините и отпадъците, насищат клетките с кислород, витамини А, В и Е и минерали. Антиоксидантите също така помагат да се отървете от депресията, в която е лесно да изпаднете поради ограниченията в храната.

Зеленина

Зеленолистните са уникален продукт, който, макар и в малки количества, съдържа всичко, от което се нуждае организмът, включително протеини. В процеса на отслабване зеленината е важна за баланса на диетата, а освен това алкализира организма и помага за по-добрата работа на храносмилателната система. Включвайки зелени зеленчуци в диетата си, ние получаваме цял комплекс от витамини и обогатяваме клетките си с хлорофил.

Елда

Традиционната елда може да "стопи мазнините" отстрани! Всъщност, разбира се, не само тя, но и другите сложни въглехидрати и фибри, които ви съветваме да ядете на обяд - пълнозърнеста паста, ръжен хляб (да, да), сладки картофи, както и плодове и зеленчуци. Всички тези продукти ускоряват метаболизма ви, което пряко определя колко успешно ще отслабнете. Яденето само на "протеини + зеленчуци" няма да даде резултати.

Коя диета на коя възраст подхожда и какви храни да избягваме

Зехтин

Кокосово или ленено семе - в зависимост от това кое ви харесва повече. Основното е, че организмът се нуждае от растителните мазнини, които се съдържат в тези масла. Те участват в секрецията на хормони и способстват за бързото засищане, а също така подобряват функцията на червата.

Нахут

... или всеки друг източник на "чист" протеин - той може да бъде както растителен, така и животински. Протеините са изключително важни за нашия организъм, особено по време на отслабване. Той предизвиква чувство на ситост и облекчава глада за дълго време. Протеинът е основният градивен материал за новите клетки, а също така подхранва мускулите, които спомагат за изгарянето на калориите. Ако наистина не обичате нахут, рибата, морските дарове, яйцата, пилешкото месо от фермата или бобът могат лесно да го заменят. Откажете се от червеното месо за известно време - през лятото то подхожда на малко хора (въпреки че всичко е индивидуално).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com