6-те показателя, които издават повишаване на кръвната захар

35021
6-те показателя, които издават повишаване на кръвната захар
Снимка: https://pixabay.com

Промените в нивата на кръвната захар могат да отключат сериозни заболявания като едно от тях е именно диабетът. Ако поддържате дълго време високи нива на кръвната захар, не се опивате да ги контролирате, то това е най-съществената причина за диабета като последица, заедно с някои последващи усложнения. 

И, разбира се, не във всеки един случай високите нива на захарта в кръвта са предпоставка и причинители на диабет. Но тялото ни изпраща редица сигнали за дисбаланс в него, така че е добре да се вслушваме внимателно в промените, за да хванем навреме развитието на дадено заболяване. Ето и някои от най-честите симптоми, индикиращи висока кръвна захар:

Често уриниране

Ако установите, че ви се ходи до тоалетна много по-често през деня, то най-вероятно смятате, че става проблем за някаква инфекция на пикочните пътища, но всъщност това може да е индикация за високи нива на кръвната захар. Те се отразяват на работата на бъбреците, като ги притискат да ускоряват диурезата, за да елиминират натрупалата се глюкоза.

Откриха растение, което значително намалява нивата на кръвната захар след хранене

Основното правило за диабет тип 2 е правилното хранене. Докато някои храни се препоръчват от лекарите да бъдат изключени от менюто, то ...

Изпитвате нужда от повече вода

Ако имате нужда да пиете вода много по-често отпреди, то е възможно нивата на кръвната ви захар да са се повишили. Тук двете точки са взаимосвързани – поради учестеното уриниране се дехидратираме и имаме нужда отново да си набавим нужните течности.

Влошаване на зрението

Прекалените количества глюкоза в кръвта могат да доведат до възпаления в очните тъкани и да влошат и замъглят зрението. Също така е възможно увреждане на кръвоносните съдове в очите, което може да доведе до слепота.

Главоболие

Как да разберете дали имате проблем със захарта

Отклоненията в кръвната захар  показват развитието на сериозни здравословни проблеми. Те включват хипогликемия, преддиабет, диабет...

Главоболието е симптом на не една и две болести, но може да е причинено и от високи нива на захарта в кръвта. В резултат на тях се повишават възпаленията, причиняват се и се влошава работата на системите в организма и конкретно за случая – на нервната система. Затова усещаме и главоболие.

Чувствате умора без причина

Умората също може да се прояви като симптом на много проблеми, но тази, причинена от високата кръвна захар, се различава по това, че се появява за около 1-2 часа след хранене предимно с въглехидрати. Усеща се пълна липса на енергия, сънливост, мудност и т.н.

Все по-често се появяват нови инфекции в организма ви

Ако сте по-податливи на инфекции, възможно е да имате проблеми с нивата на кръвната захар. Високите й нива дават храна за бактериите и дрождите в нашето тяло, като това допълнително натоварва имунната ни система и отслабва. Инфекциите се получават толкова бързо тук, защото ненужните нива глюкоза  попречват на правилното усвояване на дискурсните функции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Защо се появяват синини по ръцете без причина?

Кошмарни: Тези зодии постоянно променят настроението си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com