7 грешки, които допускаме с косата през лятото

1424
7 грешки, които допускаме с косата през лятото
Снимка: iStock

Както кожата, така и косата се нуждае от полагането на по-специални грижи за нея през горещите летни дни. Причината е в това, че под влияние на високите температури,  сухия въздух и силното слънце, тя е по-податлива на увреждане. Освен това самите ние допускаме някои грешки, които предразполагат влошаването на състоянието ѝ. Днес ще ви разкрием 7 от тях.

1. През лятото обикновено носим косата си вързана, за да не усещаме толкова силно жегата. Знаете ли обаче, че всеки вид стегната прическа през лятото води до увеличаване риска от накъсването на косъма? Ето защо ви препоръчваме да прибирате косата си, като я привързвате по-хлабаво с шнола или широк ластик, така че да не създавате напрежение в корените ѝ.

Слънцезащита за коса - всичко, което трябва да знаете

2. Твърде честата употреба на сешоар или преса за коса през лятото, също е сред грешките, които допускаме, което води до нейното увреждане. Ето защо е добре да намалите използването им и да оставите косата си да изсъхне естествено от топлия въздух и вятъра и да заеме своята естествена форма.

3. През лятото, особено когато сме на почивка, ни се налага да мием косата си всеки ден, за да премахнем солта от морската вода или хлора от водата в басейна. Използването на шампоан ежедневно обаче води до нейното изтощение и увреждане. Ето защо ви съветваме да измивате косата си или само с хладка вода или с използването на лек балсам.

4. Изборът на шампоан, освен с типа на косата, трябва да се съобрази и със сезона. През лятото е добре да заложите на такъв с по-лека формула, който ще я подхрани в дълбочина. Още по-добре е да използвате и маска или балсам, за още по-добра защита.

5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото

5. Както кожата, така и косата има нужда да бъде предпазена от силното слънце през лятото. Подходящи за целта са шалът или шапката с широка периферия, особено ако сте навън за по-дълго време. По този начин ще предотвратите избледняването на цвета на боядисаната коса и ще предпазите краищата ѝ от накъсване и цъфтеж.

6. Влизането в басейна със суха коса е още една от грешките, които допускаме и които водят до увреждане на косата. Причина е в хлора, който се съдържа във водата и който се абсорбира много по-бързо от сухата коса. Ето защо съветът ни е преди да влезете в басейна да я намокрите.

7. Подхранването на косата през лятото също е необходимо. За да е здрава и жизнена е добре поне един път в месеца, да я намажете със затоплено етерично масло по ваш избор, да я покриете с шапка за баня и да постоите така за 1 час. Така тя ще бъде добре подхранена и защитена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно