7 камъка, които помагат при стрес и високо кръвно

6116
7 камъка, които помагат при стрес и високо кръвно
Снимка: Pixabay.com

Стресът и високото кръвно са две опасни състояния, които могат да причинят сериозни щети върху организма и тялото. Що се отнася до високото кръвно, може да имате такова и изобщо да не подозирате, че именно то е причината за вашето неразположение. Както кръвното, така и стресът могат да доведат до проблеми със сърцето, теглото, нервната система, бъбреците и т.н. По тази причина трябва да бъдете наясно със състоянието си и да се научите да го контролирате. Ако кръвното е високо, да го държите в нормални граници, а ако сте твърде стресирани, да намерите начини, чрез които да се освободите от напрежението.

Един от тези начини включва различни камъни, които влияят положително не само да тези проблеми, но и да цялостното ни емоционално, духовно и физическо състояние. Това са няколко камъка за намаляване на стреса и високото кръвно!

5 начина, по които стресът влияе на любовния ти живот

Дали някога сте се замисляли за това как стресът влияе на любовния ви живот? Ето топ пет нещата, които стресът причинява на любовт...

Хризокола – невероятно красив син камък, който влияе положително върху настроението и нагласата ни към света. Освобождава тялото от излишния стрес, зарежда с енергия, елиминира тревожността. Този камък има свойството да укрепва кръвоносните съдове и да понижава високо кръвно налягане.

Лапис лазули – още един син красавец, който се грижи за правилното кръвообращение и нормалния ритъм на сърцето. Помага при високо кръвно, елиминира световъртежа. Този камък ще премахне стреса и напрежението от плещите ви, ще промени нагласата ви към живота към положителна и ще ви направи оптимисти, в случай че досега не сте били такива.

Авантюрин – камъкът, който защитава сърцето. Бори се с високото кръвно и стреса. Успокоява, влияе положително върху негативни емоционални състояния, тревога, травми и проблеми. Премахва енергийните блокажи и пази енергията ви от недоброжелатели.

Аметист – един от най-красивите камъни. Сред многото ползи, които има, се нареждат и облекчаването на болката, успокояването на нервната система, съдействието за пълноценен релакс, понижаване на високо кръвно.

Ежедневната консумация на какао гони стреса

Редовната консумация на какао е полезна за сърцето: свойствата на напитката помагат за защита на органа по време на стресови ситуации. ...

Черен турмалин – камък за енергия, който има положително въздействие при високи нива на стрес и при стресови ситуации. Носете със себе би това камъче, за да контролирате кръвното и тревожността.

Содалит – този камък предпазва сърцето, подсилва имунната система и сваля кръвното налягане. Смята се, че помага при силен стрес и напрежение в ежедневието. Поставете го у дома или на работното място, ако се чувствате по-тревожни там. Скоро ще усетите облекчение и съществена разлика.

Чароит – зарежда с енергия при усещане за умора. Ефективно помага при борбата с хроничния стрес, разсейва напрежението и връща баланса в емоциите. Разбира се, този камък въздейства и върху високо кръвно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно