7 козметични продукта, които трябва да изхвърлите

2646
7 козметични продукта, които трябва да изхвърлите
Снимка: Pixabay

"Вън старото, вътре новото" е фраза, която перфектно отразява същността на разчистването на колекцията ви за красота. Всички ние имаме онези ценни козметични продукти, които стоят в чекмеджетата ни от векове, но е важно да знаем кога е време да се сбогуваме с тях. Ето седем козметични продукта, които трябва да обмислите да изхвърлите:

Грим с изтекъл срок на годност

Гримът има срок на годност и използването на продукти с изтекъл срок на годност може да доведе до кожни раздразнения и пробиви. Проверявайте за срока на годност на гримовете си и изхвърляйте всичко, което е с изтекъл срок на годност.

Няколко странни приложения на ненужната козметика в ежедневието

Стара спирала за мигли

Заради влажната си консистенция и честото излагане на въздух спиралата за мигли е благоприятна среда за развитие на бактерии. Ако спиралата ви е напластена, изсъхнала или е на повече от три месеца, е време да я смените, за да избегнете инфекции на очите.

Замърсени четки за грим

Пренебрегването на редовното почистване на четките за грим може да доведе до натрупване на бактерии и остатъци от продукти. Почиствайте четките си поне веднъж седмично, за да поддържате здрава кожа и да осигурите гладко нанасяне на грима.

Слънцезащитен крем с изтекъл срок на годност

Слънцезащитният крем губи своята ефективност с времето, затова проверявайте срока на годност и подменяйте бутилките с изтекъл срок на годност. Използването на слънцезащитни продукти с изтекъл срок на годност може да направи кожата ви уязвима към увреждане от слънцето.

Счупени или напукани компактни пудри

Счупените, напуканите или раздробените компактни пудри не само създават бъркотия, но и могат да бъдат развъдник на бактерии. Инвестирайте в нова, за да поддържате безупречен тен.

Популярна козметика, която не бива да липсва от колекцията ви това лято

Полупразни бутилки от парфюми

Ако имате полупразни флакони, които не сте използвали от години, е време да се сбогувате с тях. Парфюмите трябва да се съхраняват на хладно и тъмно място, за да се удължи срокът им на годност.

Червило, което се е развалило

С течение на времето червилата могат да придобият неприятна миризма или да променят текстурата си. Ако червилото ви мирише лошо или се усеща зърнисто върху устните ви, най-добре е да го изхвърлите. Не забравяйте да замените и всички продукти за устни, които са променили цвета си или са образували плесен.

Разчистването на козметичните продукти не само освобождава място, но и гарантира, че използвате безопасни и ефективни продукти за кожата си. Редовното проверяване на състоянието и срока на годност на козметичните продукти е важна част от поддържането на здравословна грижа за красотата. Освен това това е чудесна възможност да се поглезите с нови, свежи продукти, които ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин. Така че, кажете сбогом на старите козметични продукти и приветствайте новата ера в грижата за кожата и грима!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кога се мият прозорците преди Великден?
Кога се мият прозорците преди Великден?

Преди Великден всяка домакиня иска да почисти и подреди дома си, така че малко преди празника се извършва основно почистване на цялата къща. В навечерието...