7 страхотни удобства на хладилника с долен фризер

1730
7 страхотни удобства на хладилника с долен фризер
Снимка: iStock

Хладилникът, комбиниран с фризер в долната си част, напоследък става все по-популярен. Причината е в изключителните удобства, които може да осигури на домакинството. Той е особено подходящ за малки жилища, но това далеч не е всичко, което такъв хладилник ще ви предложи. Ето какви са основните му предимства.

Дизайн 2 в 1 – пестене на място

Ако искате да имате повече място за шкафове в кухнята, но все пак държите да разполагате с фризер, то хладилникът с фризер в долната част е изключително подходящ за вас – той заема значително по-малко място, отколкото два отделни уреда, като в същото време позволява да съхранявате дълбоко замразени продукти у дома.

Хладилникът е горе – удобство за ежедневието

Вратата на хладилника се отваря много по-често от тази на фризера. Ето защо е удобно тя да бъде на по-висока позиция. Така не се налага да се навеждате по няколко пъти на ден, за да вземете продукти от долния рафт на хладилника, тъй като всички те са на удобна за вас височина.

Неудобната долна позиция е заета от фризера, който използвате по-рядко. Но дори така той продължава да е много удобен, тъй като има чекмеджета, което прави достъпа до продукти в него изключително лесен.

Променливи настройки на температурата – по-добро съхранение на продуктите

Всеки хладилник с фризер позволява да регулирате температурите на двете камери поотделно. Така можете да охлаждате храните за бърза консумация и да замразявате дълбоко други продукти, които могат да се използват чак след месеци. По-новите модели предлагат дори контрол на влажността, което помага на плодовете и зеленчуците да останат по-дълго свежи. Други позволяват да поддържате различна температура в отделните зони, особено в чекмеджето за зеленчуците, което означава още по-качествена среда за съхранение на различните видове продукти. Така ще хвърляте по-малко храна и ще пестите пари.

Енергийна ефективност – по-малки сметки за ток

Като дават възможност да регулирате температурата в различните зони, моделите хладилници с фризери в долната част подобряват и енергийната си ефективност. Те ще дадат по-малък разход на електроенергия, отколкото ако използвате два отделни уреда.

Повече пространство във фризера – повече храна на промоция

В сравнение с хладилниците с горни фризери, тези модели имат по-голяма част на фризера. Това позволява да зареждате повече дълготрайни продукти. Можете много по-лесно да се възползвате от промоционални цени на месо, риба, замразени зеленчуци и полуготови храни, тъй като ще има къде да ги консервирате и съхранявате до момента, в който ще ги консумирате.

Повече пространство във фризера – повече домашна храна

Големият фризер е изключително удобен за домакинства, които сами отглеждат храната си. Той ще ви позволи да консервирате повече от домашните зеленчуци и месо и да се храните по-здравословно.

По-малко пространство в хладилника – по-малко изхвърлена храна

В хладилната част можете да съхранявате само текущи продукти за употреба в кратки срокове и така няма да имате възможност да препълвате хладилника с храни, които не успявате да консумирате и в крайна сметка изхвърляте. Така ще разполагате с винаги прясна храна, като в същото време ще намалите количеството изхвърлена развалена храна и ще пестите пари от бюджета си.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо
Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Ако знаете как правилно да приготвите агнешкото месо, вкусът му няма да има равен. Ще се получи една незабравима феерия от аромати, галещи небцето. Ако...