7 съвета, за да се чувствате по-добре на работа

3590
7 съвета, за да се чувствате по-добре на работа
Снимка: iStock/Guliver

Термините "грижа за себе си" и "работен ден" изглеждат в противоречие, но всъщност има много неща, които можете да направите в офиса, за да допринесете за един цялостен щастлив и здравословен живот. Ето седем прости практики, които да изпробвате по време на работа.

Вземете си истинска почивка за обяд

Как храната влияе върху концентрацията ни

Храната оказва влияние върху концентрацията на работното ни място. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Бисера Борисова...

Кога за последно сте излизали на обяд, вместо да се храните пред бюрото с остатъците от снощната вечеря? Е, време е да започнете да го правите. Не предлагаме да напуснете офиса за двучасов коктейл, но силно препоръчваме да станете от бюрото си поне за 20 минути и да отделите време, за да се насладите на храната си без да мислите за работа.

Не казвайте "Да" на всичко

Ще допуснем, че това може да е трудно, но в даден момент, ако продължите да казвате Да на всеки страничен проект, който се изправи на пътя ви, ще означава да поемете твърде много и вашата работа (и вашето емоционално състояние) вероятно ще страдат. Това няма да доведе до нищо добро за никого, затова се опитайте максимално да го предотвратите. За целта, обсъдете задълженията си с шефа и екипа си и не приемайте нищо допълнително, освен ако не е много много много спешно. Вашето емоционално състояние ще ви благодари, а и колегите ви също, защото ще имате достатъчно време да вършите качествено работата, която е определена за вас.

Създайте си плейлист, който да повдига настроението ви

Очевидно това важи само ако работите в някоя определена индустрия (или офис), където слушането на музика е позволено. Създаването на правилният плейлист може напълно да преобърне деня ви и да го направи положителен и изпълнен със забаление. Ще бъдете изненадани какво може да направи Бейонсе след лоша среща.

7 знака, че мразите работата си

Как да разберете дали сте на подходящото работно място и дали наистина всички очаквания, които са ви дали и имате ще се осъществят? Ет...

Помолете за помощ, ако имате нужда от това

Точно както би трябвало да се чувствате комфортно, като казвате, че не се занимавате с допълнителна работа, добре е да поискате помощ, ако видите, че не можете да се справите с дадена задача. По-добре да ви отнеме повече време и да ангажирате някого, който да ви обясни в детайли какво да правите, от колкото да не се справите и да трябва да преправяте вече свършеното.

Направете бюрото си по-щастливо място

Тъжната, но абсолютна истина: прекарваме много време на бюрата си. И тъй като не можем да видим как да стигнем до ранно пенсиониране в близко бъдеще, можем да се възползваме максимално от времето, което прекарваме в нашия офис. Независимо дали това означава да внесете няколко снимки, които да ви успокоят или да си купувате нови свежи цветя, които да поставяте във ваза всяка седмица, има много малки естетически промени, които можете да направите на работното си пространство, които ще направят чудеса с настроението ви.

Поздравете се

Никога не правете на работа тези 10 неколегиални неща

Добрата работа в екип е важен компонент за успеха на цялата компания, но и за професионалното развитие на всеки отделен служител. Много...

Независимо дали току-що сте се справили блестящо на огромна презентация пред 20 клиента, или шефът ви е одобрил напълно предложението, което сте подали, отнеме само няколко секунди, за да се потупате по гърба за добре свършена работа (и я запишете на онзи храбър лист! ). Може дори да се наградите с любимото си кафе или някакво лакомство, на което да отделите 5 минути. Чувството за добре свършена работа е важна част от самооценката, а за да го постигнете, понякога са ви е нужно просто да спрете и да се наградите, вместо веднага да поемате към новите цели и задачи, забравяйки за постижението, което сте изпълнили туко що.

Движението е задължително

Най-накрая, но със сигурност не на последно място, не седете на бюрото си цял ден. Няма да стигнем до такава степен, че да кажем, че постоянното седене е също толкова вредно, колкото и пушенето, но стоенето за осем и повече часа на ден в същата позиция гарантирано вреди на здравето, както психически, така и физически. Дори не е нужно да ходите до фитнес залата по време на обяд, просто се уверете, че ставате няколко пъти през целия ден за кратка разходка - дори ако това просто означава да отидете в банята или да се разходите до кухнята за чаша вода.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com