7-те най-трудни момента в една връзката и как да ги преодолеем

3956
7-те най-трудни момента в една връзката и как да ги преодолеем
Снимка: iStock

Ако влюбването е най-вълнуващата част, то това да останете влюбени е най-трудната. Има няколко често срещани трудности, с които повечето хора във връзка се сблъскват на един или друг етап, от проблеми в общуването до трудности при отделянето на време за лична среща.

1. Взаимно уважение

Може да звучи очевидно, но докато преминавате през приливите и отливите на живота с друг човек, със сигурност ще се сблъскате с периоди, в които нивото на уважение, което изпитвате един към друг, ще се промени. Понякога към по-добро, понякога към по-лошо. Но незачитането на мирогледа, границите, интересите и семейството на партньора ви може да доведе до сериозни проблеми във връзката. Уважавайте човека отсреща, дори да е много по-различен от вас, да харесва други неща и да има различни мнения и нужди във връзката. Да се надявате да ги промените не е добра стратегия и вероятно ще се провали в дългосрочен план. Признайте, че може да не сте винаги съгласни с всичко и бъдете благодарни за това, което са, за ролята им в живота ви.

23 съвета за щастлива връзка

2. Определяне на връзката

Благодарение на появата на приложенията за запознанства имаме по-голям избор по отношение на това с кого искаме да бъдем във връзка, отколкото когато и да било преди. Новата среща е буквално само на едно отключване на телефона. Но това може да затрудни започването на връзка с някого, защото и на двамата може да им отнеме повече време да разберат, че вече не се срещате просто случайно. Изведнъж се налага да проведем разговор, за да проверим къде се намираме, колкото и странно да звучи. За да разберете, вслушвайте се в това, което другият човек ви съобщава около позицията си за обвързване. Съсредоточете се върху това да търсите партньорство с хора, които споделят същите ценности като вас по отношение на обвързването. Не се опитвайте да убеждавате себе си, че искате по-малко, отколкото сте тръгнали да търсите, само защото сте срещнали някого, който ви харесва.

3. Липса на комуникация

Липсата на ефективна комуникация с партньора е една от най-честите причини за спорове, най-вече заради това колко разочароващо може да бъде, когато чувствате, че някой не ви слуша. За да се решат проблемите в общуването, независимо дали става въпрос за липса на комуникация или за неправилно общуване, трябва да изслушвате и да проявявате разбиране към човека отсреща. Покажете, че имате желание да чуете какво мислят и винаги изговаряйте нещата без да се натоварвате, че човека отсреща може да има различно мнение.

Кои са положителните и отрицателните страни при връзка с жена Риби?

4. Отделяне на време за двамата

Всички сме заети хора, така че може да е лесно понякога да оставите една връзка, особено дългосрочна, на заден план, когато социалният ви календар стане прекалено натоварен. Всички вече трябва да знаем, че не можем да задоволим всичките си нужди чрез един човек и че връзките процъфтяват, когато в тях има достатъчно сигурност, за да могат и двете страни да се наслаждават на независими дейности и приятели. Когато обаче времето насаме се свие почти до нула, във връзките може да започне да липсва физическа и емоционална близост. С други думи, не искате да стигнете до момента, в който единственото време, което прекарвате с партньора си, е пред телевизора или когато и двамата миете чиниите. Разнообразявайте се, изпробвайте неща, които не сте правили досега, оставете технологиите настрани и опитайте да създадете някой нов момент заедно.

5. Физическа интимност

Ако с партньора ви преживявате суша по отношение на физическата интимност, което е често срещано явление, това може да доведе до други проблеми във връзката. Физическото докосване произвеждат окситоцин, "хормона на любовта", който изгражда доверие и сближава двойките. Това става важна част, за да се поддържа ниво на близост между партньорите.

7 неща, които носят лош късмет в любовта

6. Компромис

Въпреки че умението да се прави компромис е неразделна част от успешната връзка, важно е също така да се знае каква е правилната степен на компромис. Понякога компромисът може да отиде твърде далеч и да доведе до пренебрегване на важни нужди и граници, които имате, за да запазите себе си. За да възстановите баланса, помислете кога бихте могли да оставите нещата по течението и кога е необходимо да защитите гледната си точка, за да запазите връзката си цяла.

7. Несъгласия

Споровете са неизбежна част от всяка връзка. Важното е как спорите. Това, което е важно, е способността ви да продължите ефективно напред, след като не сте постигнали съгласие. Това може да означава, че вместо да се натъжавате и да спите на дивана, по-добре прегърнете партньора си, дори след като сте имали разногласия. Възможно е също така просто да се опитате да достигнете до етап на приемане на навиците на партньора ви, които ви дразнят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com