8 неуместни реакции на мъже, когато им съобщят, че ще стават татковци

2395
8 неуместни реакции на мъже, когато им съобщят, че ще стават татковци
Снимка: iStock/Guliver

Мъжете реагират различно, когато приятелката или съпругата им каже, че очаква дете. Понякога реакциите на мъжете са доста изненадващи, а друг път са еуфорични. Ако новината е неочаквана, мъжът може да реагира странно, което да изнерви половинката му.

Сега ще ви предложим 8 от най-неуместните мъжки реакции при съобщаването на новината, че половинката им очаква дете от тях.

Номер едно: „Наистина ли е мое?“

Подобно изказване е доста не на място, но дори и най-тактичните мъже може са в състояние да го изрекат. Дори и да го направят неволно или на шега, жената никак не е щастлива от подобен въпрос. Тя очаква съвсем друга реакция и е възможно обидата й да не премине в близко бъдеще. Затова мъжете трябва да са много внимателни, когато искат да зададат такъв въпрос, дори и да не го мислят.

Номер две: „Мислиш ли, че трябва да го задържим?“

Ако сте мъж, дори и да сте сигурни, че жената си задава подобен въпрос, не трябва това да е първата ви реакция, когато научите новината. Ако го изречете на глас, жената ще се ядоса, при това с право. При положение, че наистина искате да обсъдите точно това с нея, направете го, но след няколко дни. А когато научите, че ще ставате татко, просто се зарадвайте и се насладете на мига.

Номер три: „Убедена ли си, че наистина очакваш дете?“

Ако сте жена и мъжът ви попита подобен въпрос, вместо да се нервирате, вие трябва да можете да се аргументирате пред него. Но ако сте му казала, че сте си направили тест, вероятността да ви попита точно това показва, че може би ви няма достатъчно доверие. А това може да ви засегне. Все пак, когато му съобщавате подобна новина, дръжте положителния си тест в ръка, за да му го покажете веднага след неговия коментар. Възможно е той да попита уточняващ въпрос от типа "Как е станало още от първия път?". Тогава можете да му обясните, че и вие не знаете, но чувството е страхотно и не съжалявате за това.

Номер четири: "Как не се досетих сам, напоследък си хапваш повечко"

Доста притеснителна реплика за жената, защото тя е открила, че е бременна съвсем скоро, а мъжът й намеква, че е понапълняла в последните няколко месеци. С една дума - неговата реплика няма нищо общо с бременността.

Номер пет: "Това е някакъв майтап, нали?"

Много лоша реакция на мъж към една жена, която научава, че ще стане майка. Тя очаква от него съвсем друг тип отношение. Когато чуе такова нещо от любимия си, тя може да му подхвърли нещо много хапливо, за да го засегне и да му го върне. Може би изречение от типа: "Дано да е от теб" би свършило работа. Или пък, че „има вероятност да са близнаци“ ще бъде още по-добро попадение.

Номер шест: "Има ли начин да го поотложим, сега може би не е моментът за това"

Ако жена чуе подобно словоизлияние от изненадания мъж, тя ще се наложи да обясни на половинката си, че такова нещо няма как да се отложи. И че след девет месеца той ще трябва да промени начина си на мислене и на живот.

Номер седем: "Чувствам, че може да припадна"

Как се променя животът ни след появяването на децата?

Светът се преобръща. Трябва да промените всичко - плана на деня, плановете за бъдещето, ежедневните навици. Пристигането на бебето е те...

Има мъже, които са по-лабилни на подобни новини. Когато вашият мъж ви каже нещо подобно и видите, че действително му прилошава, просто му дайте да пие нещо успокоително и га хванете за ръката. Кажете му нещо окуражително и не го съдете за това негово изказване. Подгответе го, че и на вас тепърва ви очакват доста прилошавания и болка. И да се готви за сериозно недоспиване съвсем скоро време.

Номер осем "Пълно мълчание"

Ако бъдещият татко ви гледа като вцепенен и си е „глътнал граматиката“, приемете го спокойно. Той просто е изгубил дар слово от внезапната изненада. Това не означава, че не му е приятно да има дете. Просто му дайте малко повече време да осмисли това, което е научил току-що от вас. Когато е готов, той ще проговори, бъдете сигурна.

Каквато и реакция да получите, все пак помнете, че мъжът възприема по-трудно някои неща от жената. Имайте търпение и всичко ще се подреди.

Ако статията ви е допаднала, ще се радваме да я споделите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com