Ако искате да свалите кръвното, направете си ТАЗИ комбинация

4232
Ако искате да свалите кръвното, направете си ТАЗИ комбинация
Снимка: iStock

Хипертонията е смятана за една от болестите – тихи убийци. Причината се крие в това, че дълго време може да не се индикират никакви симптоми, докато същевременно някои системи и органи в тялото понасят последиците от високите нива. Такива са например артериите, сърцето, мозъкът, бъбреците, очите и здравето ни като цяло.

Все пак, възможно е овладяване на ситуацията чрез своевременна промяна на начина на живот, лечение и консултации с лекар, извършване на редовни прегледи и изследвания и т.н. Препоръчва се консумацията на изцяло здравословни храни и напитки, а солта, захарта, алкохолът и мазните храни е препоръчително да се избягват.

Ето защо водата с лимон е толкова полезна

Само в случай, че имате нужда от друга причина да обичате водата с лимон, оказва се, че тя може да бъде и решението на един много непри...

Има една напитка, която да включите в ежедневната си рутина, ако искате проблемът ви с високото кръвно налягане да се потуши или значително да се подобри – вода с лимон.

По какъв начин цитрусите оказват влияние върху нашия организъм?

И по-конкретно – може ли водата с лимон да повлияе положително за балансиране нивата на кръвното налягане? Ще разберем в следващите редове.

На какво се дължат ползите от водата с лимон?

Тайни, които може би не знаеш за водата с лимон

Лимоните съдържат калий, витамин С, фибри, няколко минерала, протеини и въглехидрати. Витамин С и биофлавоноидите, съдържащи се в лимон...

Водата с лимон ни е позната като подходяща отвара за редица болести и като помощник в отслабването. Тя понижава нивата на киселинност, предпазва ни от появата на камъни в бъбреците, както и може да допринесе за понижаване кръвното налягане.

Последното свойство можем да потвърдим, че се осъществява благодарение на лимонената киселина. Ефектите от консумацията й са свързани с отпускане стените на кръвоносните съдове, както и омекотяването им. А гъвкавостта на артериалните стени е важна за по-лесното транспортиране на кръвта до различните части в тялото.

Цитрусите са богати на витамин С, който е мощен и важен за здравето ни антиоксидант. Той успешно се бори с възникналите възпаления, а освен това, според последни проучвания, има положително въздействие и върху завишените нива на кръвното налягане. Освен това, понижава риска и от появата на болести, свързани със сърдечно-съдовата система. По мнението на някои специалисти, добавянето на вода с лимон към сутрешната рутина и консумацията и на гладно може да окаже благоприятен ефект върху хипертонията.

Трябва да кажем обаче, че ако страдате от високо кръвно, трябва задължително да се свържете с вашия лекар, както и да обсъдите дали за вас е подходящо да консумирате тази напитка. Ако вашият проблем е сериозен, не може да разчитате изцяло на народната медицина и алтернативни методи. Те биха подпомогнали назначеното от специалиста лечение и да доведат до по-бързи резултати. 

Какви са здравословните ползи от пиенето на вода с лимон сутрин

Започването на деня с чаша вода с лимон винаги е актуалната тенденция за здраве и хранене. През зимата обръщаме повече внимание на съдъ...

Статията е само с информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com