Автосервиз в село Страхилово подобри условията си на труд чрез МИГ „Павликени-Полски Тръмбеш“

2325
Автосервиз в село Страхилово подобри условията си на труд чрез МИГ „Павликени-Полски Тръмбеш“
Снимка: Юнигаз ВТ

Автосервизът в село Страхилово подобри условията си на труд чрез изпълнение на проект „Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд в „Юнигаз ВТ“ ООД, гр. Полски Тръмбеш“. Предложението е финансирано със средства от многофондовата Стратегия на Местна инициативна група „ „Павликени-Полски Тръмбеш“, която се реализира по Програмата за развитие на селските райони (2014 – 2020 г.)

„Основната дейност по нашия проект беше доставка и монтаж на конзолна система. Тя представлява една подвижна конструкция като козирка, която обхваща целия ни производствен и складов обект. Там е ситуирана дейността на нашето предприятие - производство на алтернативни горивни системи за автомобилите. Благодарение на този мобилен навес работниците ни получават една добра защита при различните атмосферни условия като: дъжд, вятър, слънце, сняг“, разказа за медията ни Денчо Йончев от „Юнигаз ВТ“ ООД. Той поясни, че получават защита, и когато разтоварват получените стоки, които внасяме и изнасяме от и за Европейския съюз. Стоката ни е на сухо и сигурно място. С проекта закупихме и специално защитно облекло за заварките, които се правят в производството на крепежите“, каза още Денчо Йончев.

Проектът е подпомогнат със средства по Мярка 03 „По-добро здраве и работоспособност на заетите лица в предприятията на териториите на общините Павликени и Полски Тръмбеш“ със сумата от 49 368 лв.

„Като цяло проектът има за задача да подобри и надгради качеството на работната среда в „Юнигаз – ВТ“ ООД чрез осигуряване на добри и безопасни условия на труд“, коментира още за медията ни г-н Йончев. Той допълни, че заложените в него дейности са в отговор на установени нужди за подобряване условията на труд на работното място и повишаване на ефективността на труда, включително създаване на възможности за устойчива заетост на по-възрастните работници.

„С проекта са закупени и доставени лични предпазни средства и специално работно облекло на 15-те работници във фирмата, заети в складовата дейност, окомплектоване, асемблиране, поддръжка. Трима от тях са на възраст над 54 години“, ни информира Денчо Йончев.

„Преди изпълнението му основна част от работните задължения на служителите от посочените производствени звена се изпълняваха на открито - под постоянното влияние на външните климатични условия, заради което често спирахме и работният процес“, коментира той и каза, че благодарение на реализирането му са подобрени качеството и условията на работните места на служителите, заети в предприятието и е постигнат положителен ефект върху производителността на труда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com