Баумгартнер успя! Скочи от ръба на космоса

37538
Баумгартнер успя! Скочи от ръба на космоса

Смелчагата Феликс Баумгартнер скочи от 39 км. и стана първият човек в историята, преминал звуковата бариера само по скафандър. Той разви скорост от 1342,8 км/ч.

Полетът му продължи 4,22 минути, което означава, че той не е успял да счупи рекорда по най-продължително падане - 4 минути и 36 секунди, поставен от Джо Китинджър, който през 1960 г. скача от 31 км.

Австриец ще премине звуковата бариера при свободно падане

Австрийският екстремен спортист Феликс Баумгартнер ще се опита на 8 октомври да достигне звуковата бариера при свободно падане. Това ще...

Баумгартнер подобри рекорда за най-височинен скок и за най-висок полет с управляем балон, съобщи heraldsun.com.au.

43-годишният парашутист беше транспортиран на 39 км., 3 км. над предвиденото, над земната повърхност от огромен хелиев балон. 

"Виждам цялата Земя. Пожелавам ви и вие да видите тази гледка!", каза Феликс, козирува и скочи от капсулата точно в 21,07 часа българско време.

В 21,16 часа Баумгартнер кацна на пустинен район в щата Ню Мексико. Полетът му беше наблюдаван на живо от милиони зрители по телевизиите и интернет.

Какво не знаете за Феликс Баумгартнер

Всички вече знаем за Stratos и мисията на един луд да стане първият човек, преминал свръхзвуковата батериера. Ние ви предлагаме всичкит...

 

В подготовка на този рекорден опит Баумгартнер направи два скока. Първият бе през март от 21 600 метра, а вторият – през август, когато Феликс скочи от 29 456 метра и достигна 864 км/ч максимална скорост.

Въпросният човек явно не разчита на Red Bull да му вдига адреналина, тъй като от 16-годишен се забавлява по начин, който, меко казано, може да бъде определен като нестандартен. Скачал е от статуята на Иисус Христос в Рио, от всички най-високи небостъргачи по света, стана първият човек, прелетял над Ламанша с карбоново крило.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com